НАЧАЛО Други

Binance е изправена пред ново разследване от страна на Министерството на правосъдието

май 6, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance е изправена пред ново разследване от страна на Министерството на правосъдието

Според доклад на Bloomberg от 5 май Министерството на правосъдието на САЩ (DOJ) в момента разследва потенциални нарушения на руските санкции от страна на Binance.

Отделът за национална сигурност на Министерството на правосъдието се фокусира върху определянето на това дали Binance, заедно със своите ръководители, са избегнали санкции, свързани с нахлуването на Русия в Украйна.

Санкциите от този характер бяха наложени към началото на 2022 г. и в отговор Binance предполагаемо ограничи услугите си за Русия през април 2022 г.

Източниците на Bloomberg разкриват, че това разследване върви паралелно с друго текущо разследване, провеждано от наказателния отдел на Министерството на правосъдието.

Важно е да се отбележи, че към момента нито Binance, нито нейните ръководители са официално обвинени в някакви нарушения.

Освен това самото разследване не е официално обявено, а Bloomberg се позовава на информация от пет лица, запознати с въпроса.

Според същите източници Binance и преди се е ангажирала с Министерството на правосъдието за решаване на въпроси, свързани със спазването на законодателството, по-специално по отношение на избягването на иранските санкции.

Освен това на 4 май сенатор Елизабет Уорън спомена участието на Binance в обработката на криптовалута, свързана с иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция.

На 27 март Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) повдигна обвинения срещу Binance, твърдейки, че платформата е позволила на потребителите да получат незаконен достъп до стоки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.