НАЧАЛО Други

Рецесия: Очакват ни сериозни проблеми, твърди протеже на Джордж Сорос

29.09.2022 17:55 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Рецесия: Очакват ни сериозни проблеми, твърди протеже на Джордж Сорос

Протежето на Джордж Сорос - Стенли Дръкенмилър - сподели мрачни прогнози за рецесия, като коментира тревожните макро условия.

Милиардерът инвеститор Стенли Дръкенмилър беше гост-лектор на срещата на върха Delivering Alpha Investor Summit на CNBC в Ню Йорк, 28 септември

Тази година може да остане в историята като една от най-мечите по настроения към макроикономическите фактори, тъй като войната в Украйна продължава да бушува, инфлацията продължава да се покачва, което създава условия за продължително повишаване на лихвените проценти, енергийна криза, като на хоризонта се задава и рядко коментирана продоволствена криза.

Дръкенмилър подчерта именно тежките макроикономически условия и сподели тревожна визия за бъдещето. Основната теза на Дръкенмилър се въртеше около “твърдо приземяване през 2023 г.”, но още по-тревожно бъдеще. 

Ние сме в дълбока беда! Всичко, което казах в колежите, е по-лошо от гледна точка на показателите, с изключение на едно нещо, и това, което изчислих погрешно, беше, че не изчислих нулеви лихви; използвах 4% лихви. 

А единственото нещо, за което Тръмп и Клинтън се съгласиха през 2016 г., е да не се намалява социалното осигуряване и да не се намаляват правата на хората.

Той също така добави:

Ако погледнете обръщането, за което току-що говорих, и използвате оценката на CBO, която е за ставки от 3.8 %. Което според мен, честно казано, е доста оптимистично, като се имат предвид всички неща, за които говорихме. До 2027 г. само разходите за лихви по дълга изяждат всички разходи за здравеопазване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн скочи със 75% покрай дело срещу Coinbase


Мрачно бъдеще

Дръкенмилър сподели хипотетично бъдеще, в което дългът на САЩ, натрупан през десетилетията, е толкова голям, че ще погълне способността да се обслужват бъдещите поколения американски граждани. 

До 2047 г. той ще погълне всички дискреционни разходи. Сега навлизаме във фискално господство. Между другото, до 2049 г. тя изяжда цялото социално осигуряване. Сега стигаме до момента, в който разходите за лихви по дълга са толкова високи, че ще изядат способността ни да обслужваме следващото поколение, а за сегашното дори не съм сигурен. 

Милиардерът-инвеститор посочи, че днешните проблеми ще бледнеят в сравнение с това, което очаква бъдещите поколения. В миналото подобни предсказания често са се оказвали неверни поради повишената производителност и създаването на ново богатство.

Милиардерът инвеститор привлече вниманието на мнозина, като сподели мрачна прогноза за фондовия пазар. Той смята, че има голяма вероятност фондовият пазар да остане без промяна в продължение на 10 години.

Остава неясно дали “зелената революция” ще помогне на сегашното и бъдещите поколения да създадат нови високоплатени работни места. Много хора подчертават, че имено преходът към по-устойчиво и зелено бъдеще е част от причината в момента икономическите обстоятелства да се влошават стремглаво със слаби перспективи за подобрение в краткосрочен и дори средносрочен план. Предпазливостта е оправдана на всички икономически фронтове.

По време на дискусия с Алекс Карп, главен изпълнителен директор на компанията за данни Palantir, Дръкенмилър каза:

Според мен има голяма вероятност пазарът в най-добрия случай да бъде плосък в продължение на 10 години, нещо като периода от 66 до 82 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как БРИКС помага на Русия и Китай да се опълчат на Запада

Докато Русия и Китай са подложени на натиск в Европа и САЩ, те намират доста по-положителен прием на Азиатска територия. 

21.06.2024 20:00 1 мин. четене

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа

Revolut се стреми да се превърне в най-скъпия стартъп в Европа в размер на $40 милиарда, според Financial Times.

21.06.2024 19:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

21.06.2024 18:15 2 мин. четене

Nvidia загуби мястото си на най-ценната компания – ще продължат ли да падат акциите?

Компанията Nvidia започна тази седмица с голям успех, като стана най-голямата компания в света по пазарна капитализация, изпреварвайки Apple и Microsoft.

21.06.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.