НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

02.12.2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

Търговците все повече се фокусират върху основните алткойни като Solana (SOL), Chainlink и Polkadot, особено след като Биткойн и Етериум се стабилизират.

През последния месец Polkadot отбеляза кумулативно увеличение от 24%, което се дължи на развитието на мрежата, включително стратегически партньорства, насочени към ускоряване на приемането на реални активи (RWA) във веригата.

Що се отнася до движението на цената на Polkadot, тя наскоро проби над ключова трендлиния на ниво $5.33 след период на консолидация. При достигане на $5.51 динамиката се забави. По-внимателният поглед към нивата на съпротива, а именно трендлинията, свързваща последните върхове, предполага потенциална съпротива, което накара някои трейдъри да си осигурят печалби, като затворят лонг позициите си.

Положително е, че има вероятност Polkadot да отскочи от първоначалната трендлиния и да направи по-решително движение към зоната на съпротива от $5.8 до $6.

50-дневната експоненциална пълзяща средна (ЕМА), позиционирана точно под тази трендлиния, може да подейства като подкрепа срещу потенциално низходящо движение, въпреки че спад до $5 не може да бъде напълно отхвърлен.

Въпреки това, като се имат предвид като цяло бичите настроения на крипто пазара и историческата тенденция през декември и януари да се наблюдават пазарни ралита, устойчив спад изглежда по-малко вероятен. Инвеститорите очакват потенциално рали, вероятно около Коледа или малко след това.

Ако разгледаме историческите данни, през декември и януари обикновено се наблюдава възходящ импулс на крипто пазара. Ето защо успешното тестване на подкрепата на първоначалната трендлиния, съчетано с 50-ЕМА, може да подхрани възстановяването на DOT към $6, като потенциално създаде предпоставки за по-високи нива над $10.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Дойде ли бичият пазар за алткойните?

Индикаторът за определяне на алткойн сезон (Altcoin season indicator) на Glassnode показва положителна инерция от октомври миналата година, като на 4 февруари се наблюдава забележително покачване след кратко прекъсване по време на разпродажбите, свързани с одобрението на Биткойн ETF през януари.

22.02.2024 21:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да се окажат лоша инвестиция според изкуствения интелект на Илон Мъск

Grok, AI модел, разработен от xAI и оглавен от Илон Мъск през 2023 г., набра значителна популярност от създаването си, предлагайки отличителен подход в сравнение с традиционните модели, подобни на GPT.

22.02.2024 16:00 2 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.