НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за цената на Dogecoin (DOGE) – какво следва?

27.01.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на Dogecoin (DOGE) – какво следва?

Криптовалутата Dogecoin (DOGE) в момента е подложена на краткосрочен възходящ тласък, възползвайки се от усилията на по-широкия пазар да се възстанови от последните мечи настроения.

Неотдавнашните печалби на DOGE позиционират токена като потенциално надминаващ Avalanche (AVAX) по пазарна капитализация. В момента Dogecoin заема 10-та позиция и може да се похвали с от $11.37 милиарда, докато Avalanche заема 9-та позиция с пазарна капитализация от $11.8 милиарда, което показва разлика от $420 милиона.

Като се има предвид разликата в пазарната капитализация между тях, сега вниманието е насочено към способността на DOGE да поддържа натиска на купувачите и потенциално да изпревари AVAX.

Прогноза за цената на Dogecoin

Анализът на движението на цената на DOGE показва, че през последните седмици токенът се търгува в тесен диапазон от $0.70 до $0.08, което предполага фаза на консолидация, в която и бичи, и мечи сили очакват катализатор, който да прекъсне патовата ситуация. Забележително е, че Dogecoin се сблъска с предизвикателства в началото на 2024 г. и представянето му над границата от $0.07 е от решаващо значение за започване на рали, което потенциално може да надмине AVAX.

Ако Dogecoin успешно надхвърли границата от $0.080, има потенциал криптовалутата да се насочи към по-високи нива, като евентуално достигне $0.09 и се доближи до границата от $0.1 след преодоляване на съпротивата от $0.085. Обратно, при корекция Dogecoin може да спадне под $0.07.

Въпреки че Dogecoin като цяло следва общата пазарна тенденция през последните месеци, бичите настроения могат да намерят потвърждение чрез външни фактори, особено влиянието на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, виден поддръжник на токена.

Вниманието към Dogecoin се засили след стартирането на специален акаунт “X Payments” от X (бивш Twitter), което потенциално разширява случаите на използване на токена. Последвалото рали, подхранвано от интереса на X, позиционира DOGE сред водещите алткойни. Подобни положителни развития вероятно ще предизвикат по-голям интерес към меме монетата, като потенциално ще увеличат пазарната ѝ стойност и ще проправят път да надмине AVAX.

Обобщение

Потенциалът на Dogecoin да надмине Avalanche по пазарна капитализация зависи от различни критични фактори, като на преден план е способността на меме монетата да поддържа бичия си импулс. Като се имат предвид неотдавнашните синхронизирани модели на търговия на двете криптовалути с общия пазар, възходът на Dogecoin ще изисква последователен тласък от събитията, свързани с Илон Мъск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Потребителите на Shibarium намаляват – какво означава това за цената на SHIB?

Shibarium, платформа работеща в рамките на екосистемата Shiba Inu (SHIB), напоследък се радва на рязко повишаване на активността.

23.02.2024 10:00 1 мин. четене

Как крипто инвеститор превърна $50 в над $10,000 за 2 часа

Търговец на криптовалути успешно превърна скромната сума от $50 във впечатляващите приблизително $10,900 само за два часа, като се включи в спекулативна търговия с наскоро емитиран токен.

23.02.2024 9:30 2 мин. четене

Цената на Polygon може да се изстреля с почти 100% при едно условие

В неотдавнашен анализ на виден крипто експерт, известен като Али Мартинез, бяха направени наблюдения по отношение на MATIC, основния токен, свързан с мрежата Polygon.

23.02.2024 7:30 2 мин. четене

Меме криптовалута скочи със 7,500% за няколко месеца – цената може да продължи нагоре

Известен анализатор и търговец на криптовалути с псевдоним Bluntz сподели оптимистични възгледи за меме криптовалута в рамките на екосистемата Solana (SOL).

23.02.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.