НАЧАЛО Биткойн

Прогноза за цената на Биткойн за тази година от изкуствения интелект на Илон Мъск

18.01.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на Биткойн за тази година от изкуствения интелект на Илон Мъск

От самото си създаване Grok привлича интереса както на потребителите на X (Twitter), така и на любителите на криптовалути.

Разработен от xAI, дъщерно дружество на X, собственост на Илон Мъск, Grok се отличава сред AI моделите с възприеманата си “отвореност” и способността си да получава достъп до актуална информация директно от публикациите на потребителите в X.

Grok, водещия продукт на xAI, бе помолен да предостави прогнози относно цената на Биткойн (BTC) в края на 2024 г. В този анализ се разглежда както бича, така и меча прогноза.

Анализът на Grok за Биткойн през 2024 г. предполага:

Предвид неотдавнашното одобрение на спот ETF за Биткойн и предстоящото намаляване на блоковата субсидия наполовина през април 2024 г., Биткойн може да изпита значителен възходящ импулс.

Ако одобрението на ETF доведе до по-голямо институционално приемане и халвингът на Биткойн намали скоростта, с която се създават нови BTC токени, може да настъпи свиване на предлагането, което да доведе до повишаване на цената.

Освен това нарастващото масово приемане на криптовалутите може да допринесе за поскъпването на Биткойн. Като се имат предвид тези фактори, бичата прогноза за цената на монетата до края на 2024 г. би била в диапазона от $85,000 до $100,000.

В контраст, мечата прогноза на Grok гласи:

Цената на Биткойн може да бъде неблагоприятно засегната от регулаторна несигурност или забавяне на световната икономика. По-строгите правителствени регулации върху криптовалутите или глобална икономическа рецесия могат да отслабят настроенията на инвеститорите, което да доведе до разпродажба на Биткойн и други криптовалути.

Като се вземат предвид тези фактори, мечата прогноза за цената на Биткойн до края на 2024 г. би била в диапазона от $30,000 до $40,000.

В заключение, един бичи резултат, достигащ най-високата прогноза на Grok, би донесъл 135% печалба от текущите цени на ниво около $42,500. Обратно, спад до прогнозираните от Grok $30,000 би довел до 30% загуба за инвеститорите, заличавайки една трета от техните авоари в долари.

Това представлява атрактивен сценарий за съотношението риск-печалба, с потенциално 2.5 пъти увеличение до $100,000. От решаващо значение е обаче да се признае, че изкуственият интелект е податлив на грешки и инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

Например, BTC претърпя почти 10% загуба на стойност от началото на търговията с спот Биткойн ETF, което повдига въпроси относно положителните ефекти, споменати от Grok.

В обобщение, пазарът на криптовалути остава силно непредсказуем, въпреки прозренията, предоставени от експерти или усъвършенствани изкуствени интелекти като Grok.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Кои ще са най-добрите крипто акции през следващите години

През 2022 г. и 2023 г. пазарът на криптовалути преживя период на затишие поради високите лихвени проценти, но напоследък отново показва признаци на затопляне.

04.03.2024 16:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.