НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Кога е следващият халвинг и как ще повлияе на цената?

01.03.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Кога е следващият халвинг и как ще повлияе на цената?

Халвингът е автоматичен процес, неразделна част от добива на Биткойн (BTC), който се задейства след създаването на 210,000 блока.

Случва се приблизително на всеки четири години и намалява възнаграждението за добив на нови BTC наполовина. Последният халвинг се състоя през 2020 г., а следващият се очаква през април.

Основната цел на халвинга е да се намали производството на монети, тъй като то се доближава до общото ограничено предлагане от 21 милиона токена. Този механизъм отразява оскъдността на златото, като с течение на времето добивът на Биткойн става все по-трудоемък. Дъглас Боунпарт, президент на Bone Fide Wealth и член на Финансовия консултативен съвет на CNBC, обясни:

Очакванията са, че халвингът ще предизвика рязък ръст на цените, тъй като се очаква предлагането да намалее.

Той добави:

При намаляване на предлагането цените са склонни да се повишават, при условие че търсенето остава стабилно или нараства.

Боунпарт също така предполага, че халвинг събитието може вече да е включено в динамиката на пазара. Въвеждането на спот ETF за Биткойн обаче може да подтикне институциите да се снабдят с повече BTC от открития пазар, за да улеснят притока на средства.

Предстоящото халвинг събитие е насрочено за 24 април 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Новите Биткойн китове държат почти 10% от предлагането

Докладите сочат, че значителен брой наскоро създадени Биткойн китове вече притежават значително количество BTC, възлизащо на около 9% от общото предлагане на монети.

18.04.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн халвингът може да е добра новина за майнинг сектора – ето защо

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн е на път да катализира преход към по-екологично устойчива екосистема за добив на BTC, тъй като миньорите се стремят да смекчат очакваното намаляване на рентабилността, като използват по-екологични източници на енергия.

17.04.2024 22:00 2 мин. четене

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

17.04.2024 16:00 2 мин. четене

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.