НАЧАЛО Други

Притежаваните от Binance USDC нарастват с 292% само за 3 седмици

март 7, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Притежаваните от Binance USDC нарастват с 292% само за 3 седмици

По данни на Glassnode през последните три седмици Binance е придобила USDC на стойност около $3,8 милиарда и сега притежаваните от Binance USDC са около 5.1 милиарда, което представлява 292% увеличение в сравнение с преди три седмици.

Binance започна да купува USDC през февруари 2021 г. и натрупа над 2.4 милиарда. С изключение на кратък период между септември 2022 г. и януари 2023 г. (когато USDC резервите на Binance спаднаха под 800 милиона), борсата продължи да поддържа нивата на резервите в стабилната монета.

Графиката по-долу изобразява баланса на USDC на Binance от началото на 2020 г.

През последните три седмици USDC наличностите на Binance отбелязаха значителен ръст, нараствайки от 1.3 милиарда до 5.1 милиарда, което увеличение от 292%. През септември 2022 г. Binance разполагаше само с 500 милиона USDC, което показва, че настоящите нива представляват 920% увеличение спрямо септемврийските нива.

Неотдавнашните действия на Binance са видни и от графиката по-долу, която показва количеството USDC, държанo от борсите. Тюркоазената зона изобразява притежаваните от Binance USDC токени и отразява неотдавнашното увеличение с 292%. От януари 2021 г. насам Binance разполага с най-големия USDC пул в сравнение с другите борси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да се изстреля с над 1,200%, твърди опитен трейдър


Причината за придобиването на стабилната монета от страна на Binance е, че резервите на борсата от BUSD се свиха значително през февруари, след като Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS) нареди на Paxos да спре емитирането на BUSD на 13 февруари.

На 17 февруари главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао отбеляза промяната и подчерта, че в последно време на челното място на пазарът на стабилните монети се намира Tether (USDT). От 3 март USDT вече доминира над 55% от пазара на стабилни монети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене

Имало ли е помощ при заобикалянето на KYC мерките от служители на Binance в Китай?

Binance, най-голямата крипто борса в света, е в челните редици на прозрачността и сигурността в индустрията след скандала с FTX.

март 25, 2023 12:00 2 мин. четене