НАЧАЛО Крипто Крими

Правният екип на хакера на Mango Markets оспорва иска за възстановяване

февруари 21, 2023 13:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правният екип на хакера на Mango Markets оспорва иска за възстановяване

Правният екип на Аврам Айзенберг оспорва иска на Mango Labs за възстановяване на останалите средства, като отхвърля твърденията за "принуда".

През октомври миналата година Айзенберг използва платформата, за да извърши сделки с една сметка, което завиши стойността на токените на друга сметка. Така той успя да заеме около $110 милиона в криптовалути със стойността на втората сметка като обезпечение.

Тази стратегия доведе до несъстоятелност на Mango Markets, заличавайки платформата.

След като постигна споразумение с Mango DAO, децентрализираната общност на притежателите на токени с право на глас – Айзенберг върна $67 милиона и получи награда за открит проблем на платформата в размер на $47 милиона.

През януари обаче Mango Labs подаде иск за възстановяване на средствата, позовавайки се на “принуда”. Правният екип на Айзенберг твърди, че претенциите на Mango Labs са неоснователни и са направени три месеца след споразумението за уреждане на спора.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ето защо навлизаме в бичи пазар – InvestAnswers


Те предполагат, че Mango Labs са станали свидетели на това, че трети страни са предявили искове срещу Айзенберг и са създали схема, за да се включат в действието.

Министерството на правосъдието на САЩ арестува Айзенберг през декември по обвинения в престъпления, свързани с манипулиране на пазара, но той не се призна за виновен.

Гражданският иск на CFTC обвини нападателя на Mango Markets “в измамна и манипулативна схема за незаконно получаване на дигитални активи на стойност над $110 милиона”. За разлика от това Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) го обвини в нарушаване на разпоредбите за манипулиране и борба с измамите в Закона за ценните книжа на Комисията от 1934 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Binance спря спот търговията поради технически проблем

Binance, най-голямата крипто борса в света, се сблъска с проблеми при спот търговията на своята платформа.

март 24, 2023 15:20 2 мин. четене

Огромният интерес блокира сайта на Arbitrum преди airdrop събитието

Преди събитието за заявяване на ARB токени уебсайтът и блокчейн скенерът на Arbitrum претърпяха прекъсване поради голямото търсене от страна на потребителите.

март 24, 2023 12:15 1 мин. четене

Чарлз Хоскинсън не е съгласен с антикрипто позицията в доклад на Белия дом

Неотдавнашният икономически доклад на Белия дом предизвика полемика в крипто индустрията заради критиката си към дигиталните активи като прекалено спекулативни и лишени от фундаментална стойност.

март 24, 2023 11:00 1 мин. четене

SEC започнаха разследване срещу Coinbase

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) информира крипто борсата Coinbase, че срещу нея се води разследване за потенциални нарушения на законите за ценните книжа, свързани с нейната борса, услугата за залози, Coinbase Earn и Coinbase Wallet.

март 24, 2023 9:00 1 мин. четене