НАЧАЛО Други

Правителството на САЩ очевидно таргетира Tether според директора на Ripple

13.05.2024 14:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ очевидно таргетира Tether според директора на Ripple

Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Ripple, изрази убеждението си, че правителството на Съединените щати се е насочило към издателя на стабилни монети Tether, което потенциално може да има непредвидими последици за крипто пазарите.

Гарлингхаус посочи, че вероятно ще има още едно свързано с крипто събитие от типа „черен лебед“, подобно на срива и последвалото разкриване на измама с участието на ръководството на FTX.

Той предположи, че контролът на американското правителство върху Tether е очевиден, намеквайки, че всяко регулаторно действие срещу Tether непременно ще представлява следващото събитие тип „черен лебед“.

Гарлингхаус подчерта значението на Tether в крипто екосистемата и изрази несигурност относно потенциалното въздействие на регулаторните действия срещу Tether върху по-широкия крипто пазар. Важно е да се спомене, че самата компания Ripple планира да пусне своя стабилна монета през 2024 г.

Въпреки предизвикателствата, с които се сблъсква Tether, Ripple остава оптимистично настроена относно перспективите за пускане на своя собствена стабилна монета по-късно през 2024 г. Според главния технологичен директор на Ripple Дейвид Шварц тази монета е предназначена да бъде обезпечена с доларови депозити, краткосрочни държавни облигации и други парични еквиваленти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.