НАЧАЛО Регулации

Повратен момент за крипто регулациите през 2023-та? – Б. Гарлинхаус

януари 6, 2023 21:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повратен момент за крипто регулациите през 2023-та? – Б. Гарлинхаус

Главният изпълнителен директор на базираната на блокчейн мрежа за трансгранични разплащания Ripple очаква тази година в САЩ да настъпят положителни промени в крипторегулирането.

С откриването на 118-ия Конгрес във вторник Брад Гарлингхаус изброява основните причини, поради които смята, че 2023 г. ще бъде значителна за крипторегулирането.

Той посочи, че стремежът за регулиране на индустрията на дигиталните активи има подкрепа както от републиканците, така и от демократите в Камарата на представителите и Сената, като посочва имената на представителите Ро Хана, Том Емър, Ричи Торес, Патрик Макхенри, Глен Томпсън и сенаторите Кирстен Джилибранд, Синтия Лумис, Кори Букър, Джон Бузман и Деби Стабеноу сред тези, които признават необходимостта от яснота в тази област.

Ние не [започваме от нулата]. Предишни законопроекти са се опитвали да адресират всичко – от стабилни монети и CEX (RFIA и DCEA); по-ясни дефиниции за това какво представлява ценна книга [под формата на дигитален актив] (Securities Clarity Act); безопасни убежища (Clarity for Digital Tokens Act) и др.

Гарлингхаус каза, че законопроектите за крипторегулиране може да не получат одобрението на всички, но тези предложения могат да послужат като отправна точка за дебати в Конгреса.

Градивните елементи за регулиране вече са въведени и имаме шанс да направим това правилно за милиони американци, които вече се интересуват – и ще продължат да се интересуват – от крипто.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Какво прогнозират данните за актива? – Н. Мертен


Предприемачът посочи, че ЕС, Сингапур, Бразилия и Япония вече имат свои собствени рамки за крипто, а Обединеното кралство вече е изпреварило САЩ. Според него липсата на регулаторни стандарти може да доведе до катастрофални последици, като например срива на FTX.

Макар че предишните усилия за регулаторна яснота за крипто в САЩ бяха в застой, аз съм предпазливо оптимистичен, че 2023 е годината, в която (най-накрая!) ще видим [промяна].

118-ия Конгрес има историческа възможност да гарантира, че САЩ ще останат лидер в областта на иновациите за десетилетия напред. Надяваме се, че ще се възползва от нея.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Kрипто брокерите и инвестиционните консултанти ще са под обхвата на SEC

Крипто брокерите и инвестиционните консултанти, които предлагат или дават съвети за криптовалути, ще бъдат поставени под обхвата на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ през тази година.

февруари 8, 2023 21:00 2 мин. четене

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене