НАЧАЛО Други

Поредната американска банка на ръба на срив след разкриването на загуби за милиарди

02.03.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната американска банка на ръба на срив след разкриването на загуби за милиарди

Финансова институция със седалище в Ню Йорк, притежаваща активи на стойност $113.9 милиарда, се оказва в несигурно положение, след като неотдавна бе разкрита по-мрачна финансова картина, отколкото инвеститорите са разбирали досега.

New York Community Bank (NYCB) първоначално предизвика опасения за по-широката банкова стабилност след понижаването на кредитния рейтинг от Moody’s миналия месец. Понижаването на рейтинга се дължеше на различни предизвикателства в областта на финансите и управлението на риска.

Последвалите регулаторни документи на банката разкриха, че загубите ѝ през четвъртото тримесечие на предходната година са били значително по-големи и възлизат на $2.4 милиарда повече от първоначално отчетените. Банката призна за “съществени слабости” в операциите си по управление на риска, като конкретно посочи недостатъци във вътрешните процеси за преглед на кредитите, произтичащи от неефективни дейности по надзор, оценка на риска и мониторинг.

Тези разкрития доведоха до драстичен спад от 25% в стойността на акциите на банката, които вече бяха паднали с над 50% през предходните два месеца.

NYCB е подложена на все по-засилен контрол поради опасения за силната ѝ експозиция към проблемния сектор на търговските недвижими имоти. Проблемите на банката отново породиха опасения относно уязвимостта на сектора като цяло, особено в светлината на постоянното повишаване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв.

В отговор на сътресенията бившият главен изпълнителен директор на банката Томас Кангеми подаде оставка.

Бъдещият главен изпълнителен директор Алесандро Динело изрази увереност в траекторията на банката под новото ръководство. Той подчерта ангажимента на институцията към заинтересованите страни и очерта предстоящите промени в управителния съвет и ръководния екип като показателни за започващата нова глава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.