НАЧАЛО Алткойни

Polygon дава тревожни признаци на слабост – Invest Answers

февруари 28, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Polygon дава тревожни признаци на слабост – Invest Answers

Известен крипто анализатор изрази загриженост относно Polygon (MATIC), популярно решение за мащабиране на слой 2 за Етериум.

Анонимният водещ на InvestAnswers, който има над 441,000 абонати в YouTube, постави под съмнение позицията на Polygon на пазара. Той отбеляза, че решението за мащабиране на 2-ри слой е изправено пред ожесточена конкуренция от страна на други проекти, особено Arbitrum, който се разглежда като “основен конкурент” от мнозина в индустрията.

Според анализатора един от най-големите червени флагове за Polygon е, че проектът плаща на проекти за незаменяеми токени (NFT), за да използват неговото решение.

Това, в съчетание с опасенията около скоростта, инфлацията и “тежката” концентрация на китове, кара мнозина в индустрията да поставят под въпрос дългосрочната жизнеспособност на проекта.

Въпреки неотдавнашния си успех, бъдещето на Polygon далеч не е сигурно. Макар че проектът се представи добре по време на мечия пазар, анализаторът посочи, че в исторически план проектите, които се справят добре в мечи пазари, често се борят да запазят инерцията си в бичи пазар. Всъщност анализаторът посочва Chainlink като отличен пример за това явление, като отбеляза, че проектът се е представил добре през 2018 г., но се е сблъскал с трудности през 2022 г.

Предвид тези опасения анализаторът реши да прехвърли по-голямата част от своя MATIC в Solana (SOL). Тази конкурентна блокчейн платформа набира скорост през последните месеци. Въпреки че този ход може да изглежда драстичен, той подчерта нарастващото чувство на безпокойство сред инвеститорите по отношение на Polygon и нейните дългосрочни перспективи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Криптовалутата е на ръба на значителен подем – InvestAnswers


Въпреки тези опасения MATIC остава една от водещите криптовалути по пазарна капитализация. Към момента на писане на статията MATIC се търгува около $1.23, което представлява спад от над 3% през последните 24 часа.

Монетата все още е с повече от 55% под историческия си връх от $2.92, който достигна през декември 2021 г.

Струва си да се отбележи, че миналата седмица Polygon Labs, екипът, който стои зад проекта, обяви, че съкращава около 100 служители, или около 20% от работната си сила.

Въпреки че съкращенията бяха представени като част от по-широкообхватно усилие за преструктуриране, те само засилиха опасенията относно дългосрочната жизнеспособност на проекта. Много инвеститори сега следят внимателно развитието на ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Ето кои са най-големите печеливши на крипто пазара през миналата седмица

Последната седмица на март може да се счита за добра за криптопазара, тъй като много криптовалути отбелязаха значителни възходящи ценови движения.

април 1, 2023 16:30 3 мин. четене

Cardano (ADA) проби над $0.40, достигайки 6-седмичен връх

Инвеститорите в Cardano (ADA) трябва да се радват, тъй като популярният алткойн, който в момента е на 7-мо място по пазарна капитализация, току-що достигна 6-седмичен връх.

април 1, 2023 2:30 3 мин. четене

Binance листва нов DeFi алткойн

Binance, една от водещите крипто борси в света по отношение на обема на търговията, добави нов DeFi алткойн към списъка си с токени.

март 31, 2023 16:23 2 мин. четене

Крипто китовете купуват големи количества от алткойн, базиран на Етериум

Заможни крипто инвеститори акумулират този базиран на Етериум алткойн, закупувайки токени на обща стойност $5 милиона.

март 31, 2023 10:00 2 мин. четене