НАЧАЛО Други

Печалбите на Amazon надминаха очакванията на Уолстрийт

02.05.2024 5:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Печалбите на Amazon надминаха очакванията на Уолстрийт

Amazon разкри печалбите си за първото тримесечие във вторник, надминавайки прогнозите на Уолстрийт, основно водени от стабилния растеж в своите облачни и рекламни сегменти.

Облачното подразделение отбеляза забележителен ръст на приходите от 17% на годишна база, достигайки $25.04 милиарда, подкрепен от нарастващото търсене на генеративни AI технологии, които сега се позиционират като актив за милиарди долари. Amazon очаква продължаваща рентабилност от този сектор през следващото десетилетие или две.

Тъй като Amazon Web Services (AWS) сега служи като опора на нейната оперативна печалба, продажбите на платформата надминаха очакванията, достигайки $24,5 милиарда с 12% повишение, близо 5% над прогнозите въпреки забавянето на разходите, свързани с облака, от някои компании. Amazon остава оптимист за потенциала за растеж на генеративния AI, предвиждайки повишено търсене, което допълнително ще укрепи неговия облачен бизнес.

Позициониран като основен играч в технологичната индустрия, разнообразното портфолио на Amazon, включващо традиционна онлайн търговия на дребно и разрастващи се облачни услуги, продължава да привлича стартъпи, правителства и корпоративни гиганти, търсещи неговата обширна база данни и изчислителни възможности.

Стабилната оперативна печалба на AWS, възлизаща на общо $9.42 милиарда, подчертава доходоносните маржове, присъщи на софтуера в сравнение с физическите стоки.

Значителните приходи, генерирани от Amazon Web Services, надхвърлящи $25 милиарда за три месеца, означават годишен темп на надхвърляне на $100 милиарда.

Главният изпълнителен директор Анди Джаси подчертава трансформиращия потенциал на генеративния AI за бъдещето на Amazon и нейните клиенти, като акцентира върху важността на придобиването и задържането на клиенти на фона на развиващия се технологичен пейзаж.

Освен това, инвестициите в разширяване на инфраструктурата, включително нови региони в Мексико и Кралство Саудитска Арабия, отразяват ангажимента на Amazon да отговори на ескалиращите изисквания на изкуствения интелект, като същевременно предоставя подобрени възможности за услуги за бизнеса и разработчиците в световен мащаб.

С амбициозни планове за значителни инвестиции в тези региони и изграждането на центрове за данни в Мисисипи, Amazon остава готов да се възползва от разрастващия се пазар на AI, като предвижда устойчив растеж и технологичен напредък през следващите години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.