НАЧАЛО Други

Накъде се насочват акциите на Nvidia?

01.05.2024 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Накъде се насочват акциите на Nvidia?

Изкуственият интелект (AI) нарасна в популярност през последната година, до голяма степен воден от графичните процесори (GPU) на Nvidia.

Въпреки че може да се каже, че в последно време акциите на Nvidia са в застой, анализатор от Уолстрийт смята, че инвеститорите може да преувеличават потенциала им.

Бен Райтс, анализатор в Melius Research, запазва рейтинга си за покупка на акциите на Nvidia и повишава целевата цена до $1,125, което предполага 28% потенциална печалба през следващата година.

Той посочва нарастващите капиталови разходи от големите облачни доставчици и технологични гиганти като доказателство за продължаващите възможности за растеж на Nvidia.

Райтс подчертава нарастващите инвестиции в облачното пространство, управлявано от AI, като компании от калибъра на Microsoft, Alphabet и Meta Platforms обявяват планове за увеличаване на разходите.

Той се позовава на текущата „златна треска“ за AI, отбелязвайки значителните разходи за чипове от страна на доставчиците на облачни услуги в подкрепа на инициативите за AI.

Доминиращата позиция на Nvidia в GPU технологията за обработка на центрове за данни, с приблизително 95% пазарен дял, подчертава нейния потенциал за растеж.

Резултатите на компанията за фискалното четвърто тримесечие на 2024 г. отразяват тази доминантност, като приходите от центъра за данни достигат $18.4 милиарда, което е 409% увеличение на годишна база.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Очаква се важно съобщение, което може да бъде проблем за долара

Финансов експерт прогнозира важно съобщение, което може да окаже огромно влияние върху щатския долар. Всъщност се очаква, че на предстоящото събитие алиансът БРИКС ще ускори усилията си за дедоларизация.

30.05.2024 10:30 1 мин. четене

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.