НАЧАЛО Биткойн

Пазарът все още не е достигнал дъно, според Уили Ву

септември 14, 2022 16:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът все още не е достигнал дъно, според Уили Ву

Сривът на Биткойн под $20,000 на 9 септември беше неприятна изненада за дигиталните активи, тъй като мнозинството от пазарните участници смятаха, че дъното е достигнато още през юни, но според данни от веригата, предоставени от Уили Ву, крипто инвеститорите трябва да се подготвят за нов спад.

За да определи дали пазарът е свръхпродаден или вече достигнал e дъното, анализаторът използва терминът „точка на максимална болка“, определена от процента на монетите които са неходоносни.

Според данните от блокчейна в момента само 52% от монетите се държат на загуба, което в сравнение с предишните дъна на цикъла е поне с 5% по-ниско, отколкото би трябвало да бъде, за да се отбележи настоящото ценово ниво като повратна точка. За съжаление е трудно да се определи цената на максимална болка за по-голямата част от пазара, тъй като позициите на търговците и инвеститорите са разпределени неравномерно на различни нива на подкрепа и съпротива.

Например, срив под $20,000 може да не предизвика скок в процента на непечелившите монети, докато движение под $19, 000 ще доведе до голям брой отворени позиции.

Макар че възхода на Биткойн ще трябва да почака, ценовата база все още се движи в долния диапазон, което означава, че корекцията би трябвало да е в последните си етапи, особено, след като BTC пое още един удар след публикуването на CPI (данните за индекса на потребителските цени).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Конгресмен от САЩ коментира потенциална Биткойн забрана


Възстановяването на пазара на криптовалути най-вероятно ще се случи след облекчаването на паричната политика на САЩ. След като цикълът на повишаване на лихвените проценти приключи, на пазара би трябвало да се наблюдава завръщането на апетита за рискови инветиции, а криптовалутата ще бъде един от основните инструменти за неговото покриване.

Към момента на писане Биткойн се търгува около $20,200.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: 60% от финансовите съветници са с бичи настроения

Петото годишно проучване Bitwise/VettaFi 2023 Benchmark Survey, проведено сред над 400 финансови консултанти, установи, че тези институции остават силно ангажирани с криптовалутите въпреки спада в цените на Биткойн (BTC) и други криптовалути.

януари 27, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: „Сега е времето за натрупване“, твърди стратег на Bloomberg

Старши макростратегът на Bloomberg Intelligence Майк МакГлоун каза, че Биткойн (BTC) вероятно ще достигне шестцифрена стойност, но кога?

януари 27, 2023 7:05 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Tesla продължавa да държи 9,720 BTC въпреки трудната 2022 г.

Производителят на електромобили Tesla продължава да държи приблизително 9,720 Биткойна (BTC), губейки $34 милиона от инвестицията си поради спада на цените към края на 2022 г.

януари 26, 2023 17:00 2 мин. четене