НАЧАЛО Биткойн

Пазарът все още не е достигнал дъно, според Уили Ву

септември 14, 2022 16:18 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът все още не е достигнал дъно, според Уили Ву

Сривът на Биткойн под $20,000 на 9 септември беше неприятна изненада за дигиталните активи, тъй като мнозинството от пазарните участници смятаха, че дъното е достигнато още през юни, но според данни от веригата, предоставени от Уили Ву, крипто инвеститорите трябва да се подготвят за нов спад.

За да определи дали пазарът е свръхпродаден или вече достигнал e дъното, анализаторът използва терминът “точка на максимална болка”, определена от процента на монетите които са неходоносни.

Според данните от блокчейна в момента само 52% от монетите се държат на загуба, което в сравнение с предишните дъна на цикъла е поне с 5% по-ниско, отколкото би трябвало да бъде, за да се отбележи настоящото ценово ниво като повратна точка. За съжаление е трудно да се определи цената на максимална болка за по-голямата част от пазара, тъй като позициите на търговците и инвеститорите са разпределени неравномерно на различни нива на подкрепа и съпротива.

Например, срив под $20,000 може да не предизвика скок в процента на непечелившите монети, докато движение под $19, 000 ще доведе до голям брой отворени позиции.

Макар че възхода на Биткойн ще трябва да почака, ценовата база все още се движи в долния диапазон, което означава, че корекцията би трябвало да е в последните си етапи, особено, след като BTC пое още един удар след публикуването на CPI (данните за индекса на потребителските цени).


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Конгресмен от САЩ коментира потенциална Биткойн забрана


Възстановяването на пазара на криптовалути най-вероятно ще се случи след облекчаването на паричната политика на САЩ. След като цикълът на повишаване на лихвените проценти приключи, на пазара би трябвало да се наблюдава завръщането на апетита за рискови инветиции, а криптовалутата ще бъде един от основните инструменти за неговото покриване.

Към момента на писане Биткойн се търгува около $20,200.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.