НАЧАЛО Регулации

Конгресмен от САЩ коментира потенциална Биткойн забрана

септември 12, 2022 8:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конгресмен от САЩ коментира потенциална Биткойн забрана

Брад Шърман - конгресмен от Калифорния, който настояваше за забрана на Биткойн - отново коментира актива в интервю.

По време на интервю за CNBC той отбеляза, че с помощта на регулации правителството може да подкопае най-голямата криптовалута. Според него, ако Биткойн бъде успешно регулиран, той може да загуби част от интереса си, защото законите ще разкрият неспособността на актива да се сравнява с долара. 

Критично важното е да се наложат законите за познаване на клиента и за борба с прането на пари върху криптовалутите. След като стане ясно, че тези закони са установени, криптовалутата губи единственото нещо, към което се стреми, а именно успешно да се конкурира с долара, като има предимство пред него.

Колко вероятна е забрана на Биткойн?

Шърман настоява за забрана на Биткойн (BTC), тъй като зад криптовалутите стоят “твърде много власт и пари”. Той обясни, че именно по тази причина правителството не може да забрани актива в момента. 

Не мисля, че ще стигнем [до забрана] в скоро време. Парите за лобиране и парите за участие в кампании работят, иначе хората нямаше да го правят; и затова не сме забранили криптовалутите. 

Не го забранихме в началото, защото не осъзнахме, че е [Биткойн] важен, и не го забраняваме сега, защото зад него стоят твърде много пари и власт.

Той се позовава на липсата на присъща стойност и способността на актива да се използва от престъпници, твърди конгресменът.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


Шърман винаги е бил скептичен към Биткойн

Шърман отхвърли потенциала на Биткойн да се превърне във валута. Той е на мнение, че BTC има предимство пред долара само защото може да служи за престъпления като укриване на данъци. 

Да предположим, че той [Биткойн] се превърне във валута. В този случай ще е само защото може да конкурира долара за някои доста големи пазари, особено за пазара на укриване на данъци, и затова няма никаква обществена стойност. 

Ние искаме хората да инвестират в активи, които ще изградят американската икономика.

В миналото Шърман е наричал Биткойн “Понци схема”, като е отбелязвал, че инвеститорите купуват актива само за да го продадат на по-високи цени. 

В Конгреса на САЩ има цялостен законопроект на сенатора от Уайоминг Синтия Лумис за регулиране на криптовалутите. Лидерите, подкрепящи дигиталните активи, твърдят, че криптовалутите трябва да бъдат регулирани, а не забранени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Войната срещу Binance: SEC класифицира 61 криптовалути като ценни книжа

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) разшири обхвата на проверките си върху криптовалутите, като наскоро включи Binance в списъка си със съдебни действия.

юни 6, 2023 15:30 2 мин. четене

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн спадна под $26,000 – оттук накъде?

Биткойн продължава низходящата си тенденция в последните няколко дни, повличайки със себе си целия пазар на криптовалути.

юни 5, 2023 23:44 2 мин. четене

Сериозен отлив на средства от банките в САЩ – свеж капитал за Биткойн?

Според Артър Хейс, основателя на BitMEX американските банки се готвят за нов удар, тъй като бизнесът се стреми да надделее над преобладаващите ниски лихвени проценти.

юни 5, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.