НАЧАЛО Регулации

Конгресмен от САЩ коментира потенциална Биткойн забрана

12.09.2022 8:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Конгресмен от САЩ коментира потенциална Биткойн забрана

Брад Шърман - конгресмен от Калифорния, който настояваше за забрана на Биткойн - отново коментира актива в интервю.

По време на интервю за CNBC той отбеляза, че с помощта на регулации правителството може да подкопае най-голямата криптовалута. Според него, ако Биткойн бъде успешно регулиран, той може да загуби част от интереса си, защото законите ще разкрият неспособността на актива да се сравнява с долара. 

Критично важното е да се наложат законите за познаване на клиента и за борба с прането на пари върху криптовалутите. След като стане ясно, че тези закони са установени, криптовалутата губи единственото нещо, към което се стреми, а именно успешно да се конкурира с долара, като има предимство пред него.

Колко вероятна е забрана на Биткойн?

Шърман настоява за забрана на Биткойн (BTC), тъй като зад криптовалутите стоят “твърде много власт и пари”. Той обясни, че именно по тази причина правителството не може да забрани актива в момента. 

Не мисля, че ще стигнем [до забрана] в скоро време. Парите за лобиране и парите за участие в кампании работят, иначе хората нямаше да го правят; и затова не сме забранили криптовалутите. 

Не го забранихме в началото, защото не осъзнахме, че е [Биткойн] важен, и не го забраняваме сега, защото зад него стоят твърде много пари и власт.

Той се позовава на липсата на присъща стойност и способността на актива да се използва от престъпници, твърди конгресменът.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще направи финална корекция тази година – Б. Коуен


Шърман винаги е бил скептичен към Биткойн

Шърман отхвърли потенциала на Биткойн да се превърне във валута. Той е на мнение, че BTC има предимство пред долара само защото може да служи за престъпления като укриване на данъци. 

Да предположим, че той [Биткойн] се превърне във валута. В този случай ще е само защото може да конкурира долара за някои доста големи пазари, особено за пазара на укриване на данъци, и затова няма никаква обществена стойност. 

Ние искаме хората да инвестират в активи, които ще изградят американската икономика.

В миналото Шърман е наричал Биткойн “Понци схема”, като е отбелязвал, че инвеститорите купуват актива само за да го продадат на по-високи цени. 

В Конгреса на САЩ има цялостен законопроект на сенатора от Уайоминг Синтия Лумис за регулиране на криптовалутите. Лидерите, подкрепящи дигиталните активи, твърдят, че криптовалутите трябва да бъдат регулирани, а не забранени.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Манията по Биткойн Runes отминава след огромен срив на транзакциите

Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи като доминиращ в трафика на блокчейна на Биткойн в осем дни, предимно през уикендите, което съвпадна с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

23.05.2024 17:00 1 мин. четене

Американското правителство прие нов законопроект за криптовалутите

Камарата на представителите на САЩ одобри нов законопроект за крипто, наречен Закон за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21).

23.05.2024 8:30 2 мин. четене

Доналд Тръмп започна да приема Биткойн, Етериум и други криптовалути за кампанията си

Уебсайтът на предизборната кампания на бившия президент Доналд Тръмп обяви, че приема дарения в криптовалута, като предоставя на потребителите възможността да правят вноски с фиатна валута или с различни криптовалути.

23.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.