Home

Пазарът на облигации се срива с над $12 трилиона в загуби

26.09.2022 20:24 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът на облигации се срива с над $12 трилиона в загуби

Централните банки агресивно повишават лихвените проценти с цел да преборят упоритата инфлация, докато цените на облигациите се понижават.

Пандемията беше последвана от руското нахлуване в Украйна и увенчана с енергийна криза в Европа и нарастваща глобална инфлация. 

ФЕД определя темпото на пазара в момента

Тъй като през изминалата седмица глобалните облигации загубиха още $1.2 трилиона от стойността си, на 25 септември Холгер Жаепиц от Welt сподели в Twitter, за да обяви спукването на облигационния балон, тъй като общите загуби на облигациите надхвърлиха $12.2 трилиона. 

Изглежда, че балонът на пазара на облигации се спука. Стойността на глобалните облигации се срина с още $1.2 трилиона тази седмица, с което общите загуби от АТЗ достигнаха $12.2 трилиона.

Инвеститорите понасят големи загуби, тъй като се опитват да наваксат с прогнозите на Федералния резерв на САЩ (ФЕД) за лихвените проценти, които изглежда сочат към още един кръг от агресивни повишения на лихвените проценти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове


Разпродажбата ще продължи

Тези движения принудиха валутните търговци да подкрепят щатския долар, като активно форсираха изтеглянето на други активи. 

Междувременно главният стратег на CaxtonFX Майкъл Браун заяви, че освен стратегията на Фед, всичко останало на пазара в този момент е просто шум. Той очаква разпродажбите да продължат. 

Посланието на Фед в сряда беше ясно, че лихвените проценти се повишават повече, отколкото пазарът оцени, и че политиката ще остане рестриктивна за продължителен период от време, вероятно през цялата 2023 г. – в тази среда е почти невъзможно да бъдеш лонг на акции или да искаш да купуваш държавни ценни книжа; следователно разпродажбата и на двете не е изненада и би трябвало да продължи.

Макро инвеститори като Рей Далио и Стенли Дръкенмилър от известно време предупреждават, че по-широките пазари ще се сринат поради глобалния стрес, и в известен смисъл техните призиви се оправдават в момента. 

В целия свят перспективите за растеж изглеждат мрачни и за пазарните участници ще бъде най-добре да проявят търпение и бдителност в потенциално продължителен мечи пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Лондонската фондова борса и редица летища преустановиха работа поради проблеми с Microsoft

В петък поредица от технически неизправности предизвикаха смущения в услугите на авиокомпаниите, банките и Лондонската фондова борса, отбелязвайки необичайна поредица от сривове, които се разпространиха от САЩ до Азия след прекъсването на онлайн услугите, за което съобщи Microsoft Corp.

19.07.2024 12:41 1мин. четене

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.