НАЧАЛО Други

Пазарът на облигации се срива с над $12 трилиона в загуби

септември 26, 2022 20:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът на облигации се срива с над $12 трилиона в загуби

Централните банки агресивно повишават лихвените проценти с цел да преборят упоритата инфлация, докато цените на облигациите се понижават.

Пандемията беше последвана от руското нахлуване в Украйна и увенчана с енергийна криза в Европа и нарастваща глобална инфлация. 

ФЕД определя темпото на пазара в момента

Тъй като през изминалата седмица глобалните облигации загубиха още $1.2 трилиона от стойността си, на 25 септември Холгер Жаепиц от Welt сподели в Twitter, за да обяви спукването на облигационния балон, тъй като общите загуби на облигациите надхвърлиха $12.2 трилиона. 

Изглежда, че балонът на пазара на облигации се спука. Стойността на глобалните облигации се срина с още $1.2 трилиона тази седмица, с което общите загуби от АТЗ достигнаха $12.2 трилиона.

Инвеститорите понасят големи загуби, тъй като се опитват да наваксат с прогнозите на Федералния резерв на САЩ (ФЕД) за лихвените проценти, които изглежда сочат към още един кръг от агресивни повишения на лихвените проценти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове


Разпродажбата ще продължи

Тези движения принудиха валутните търговци да подкрепят щатския долар, като активно форсираха изтеглянето на други активи. 

Междувременно главният стратег на CaxtonFX Майкъл Браун заяви, че освен стратегията на Фед, всичко останало на пазара в този момент е просто шум. Той очаква разпродажбите да продължат. 

Посланието на Фед в сряда беше ясно, че лихвените проценти се повишават повече, отколкото пазарът оцени, и че политиката ще остане рестриктивна за продължителен период от време, вероятно през цялата 2023 г. – в тази среда е почти невъзможно да бъдеш лонг на акции или да искаш да купуваш държавни ценни книжа; следователно разпродажбата и на двете не е изненада и би трябвало да продължи.

Макро инвеститори като Рей Далио и Стенли Дръкенмилър от известно време предупреждават, че по-широките пазари ще се сринат поради глобалния стрес, и в известен смисъл техните призиви се оправдават в момента. 

В целия свят перспективите за растеж изглеждат мрачни и за пазарните участници ще бъде най-добре да проявят търпение и бдителност в потенциално продължителен мечи пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Невиждана криза на имотния пазар: Купувайте Биткойн – Робърт Кийосаки

След като изрази загриженост за предстояща голяма финансова криза, включваща банкови фалити и потенциална загуба на американския долар като световна резервна валута, Робърт Кийосаки прогнозира тежък срив на пазара на недвижими имоти, който може да се превърне в най-тежкия в историята на страната.

юни 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.