НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

26.09.2022 12:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

В най-новия си бюлетин на Glassnode Ян Хапел и Ян Алеман споделиха, че активът се търгува под $20,000 поради “силен натиск”, предизвикан от ново повишение на лихвения процент в размер на 75 базисни пункта.

Според Хапел и Алеман ястребовата позиция на Фед засенчва фундаменталните събития в крипто пространството, което кара Биткойн да се сблъска с повишен риск, съчетан с мечи импулс.

Както фронтът на паричната политика, така и регулаторният фронт не предлагат нищо друго освен насрещни ветрове за криптовалутите.

В допълнение към неблагоприятния макро фон, основателите на Glassnode също така твърдят, че нарастващият обем на BTC на фона на мечия тренд може да предвещава повече болка за притежателите на Биткойн.

Всеки път, когато спот обемът подкрепя низходяща тенденция, той има тенденция да се разширява в близко бъдеще, а обръщането изисква значителен натиск за покупки.

glassnode

Авторите също така подчертават, че търговците и спекулантите показват признаци на скептицизъм към криптовалутата.

Съотношението на фючърсите към обема на спот е доста под единица, а след изненадващото увеличение на лихвения процент с 50 базисни точки през юни, то бележи устойчива низходяща тенденция. Това развитие показва по-малко доверие и спекулации в системата.

glassnode


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?


Като цяло ръководителите на Glassnode прогнозират, че Биткойн ще продължи да се търгува в широк диапазон в рамките на меча среда.

Според забележките на Дж. Пауъл, последвалото повишение на лихвения процент със 75 базисни точки, предишните седмици на FOMC (Федералния комитет по операциите на открития пазар) и състоянието на системата, Биткойн вероятно ще продължи да се търгува в търговския диапазон $17,000-$25,000. Въпреки че на спот пазара се наблюдаваше повишение на търгувания обем, пазарът на опции и фючърси демонстрира натиск за продажби в условията на високорисков и мечи режим.

[…] По-ранните срещи през 2022 г. отбелязаха най-положителна реакция, а юли имаше леко положително, но равномерно представяне. Предстои да видим дали Биткойн ще последва обръщането на тренда от юли или ще разшири низходящата тенденция, отбелязана през май и юни; краткосрочните катализатори обаче изглежда сочат към спад.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.