НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

септември 26, 2022 12:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

В най-новия си бюлетин на Glassnode Ян Хапел и Ян Алеман споделиха, че активът се търгува под $20,000 поради “силен натиск”, предизвикан от ново повишение на лихвения процент в размер на 75 базисни пункта.

Според Хапел и Алеман ястребовата позиция на Фед засенчва фундаменталните събития в крипто пространството, което кара Биткойн да се сблъска с повишен риск, съчетан с мечи импулс.

Както фронтът на паричната политика, така и регулаторният фронт не предлагат нищо друго освен насрещни ветрове за криптовалутите.

В допълнение към неблагоприятния макро фон, основателите на Glassnode също така твърдят, че нарастващият обем на BTC на фона на мечия тренд може да предвещава повече болка за притежателите на Биткойн.

Всеки път, когато спот обемът подкрепя низходяща тенденция, той има тенденция да се разширява в близко бъдеще, а обръщането изисква значителен натиск за покупки.

glassnode

Авторите също така подчертават, че търговците и спекулантите показват признаци на скептицизъм към криптовалутата.

Съотношението на фючърсите към обема на спот е доста под единица, а след изненадващото увеличение на лихвения процент с 50 базисни точки през юни, то бележи устойчива низходяща тенденция. Това развитие показва по-малко доверие и спекулации в системата.

glassnode


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?


Като цяло ръководителите на Glassnode прогнозират, че Биткойн ще продължи да се търгува в широк диапазон в рамките на меча среда.

Според забележките на Дж. Пауъл, последвалото повишение на лихвения процент със 75 базисни точки, предишните седмици на FOMC (Федералния комитет по операциите на открития пазар) и състоянието на системата, Биткойн вероятно ще продължи да се търгува в търговския диапазон $17,000-$25,000. Въпреки че на спот пазара се наблюдаваше повишение на търгувания обем, пазарът на опции и фючърси демонстрира натиск за продажби в условията на високорисков и мечи режим.

[…] По-ранните срещи през 2022 г. отбелязаха най-положителна реакция, а юли имаше леко положително, но равномерно представяне. Предстои да видим дали Биткойн ще последва обръщането на тренда от юли или ще разшири низходящата тенденция, отбелязана през май и юни; краткосрочните катализатори обаче изглежда сочат към спад.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн: Топ китовете продължават да трупат BTC

Платформата за крипто анализи Glassnode съобщи, че най-големите притежатели на Биткойн (BTC), които не държат активите си на борси, активно са трупали криптовалутата през последния месец и половина. 

юни 7, 2023 13:59 2 мин. четене

Биткойн, Етериум и Solana предизвикват вълнение на крипто пазара

Според анализатор, страхът от пропускане или FOMO потенциално може да доведе до активизиране на “дребните” търговци в Биткойн сектора (BTC).

юни 6, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.