НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

В най-новия си бюлетин на Glassnode Ян Хапел и Ян Алеман споделиха, че активът се търгува под $20,000 поради „силен натиск“, предизвикан от ново повишение на лихвения процент в размер на 75 базисни пункта.

Според Хапел и Алеман ястребовата позиция на Фед засенчва фундаменталните събития в крипто пространството, което кара Биткойн да се сблъска с повишен риск, съчетан с мечи импулс.

Както фронтът на паричната политика, така и регулаторният фронт не предлагат нищо друго освен насрещни ветрове за криптовалутите.

В допълнение към неблагоприятния макро фон, основателите на Glassnode също така твърдят, че нарастващият обем на BTC на фона на мечия тренд може да предвещава повече болка за притежателите на Биткойн.

Всеки път, когато спот обемът подкрепя низходяща тенденция, той има тенденция да се разширява в близко бъдеще, а обръщането изисква значителен натиск за покупки.

glassnode

Авторите също така подчертават, че търговците и спекулантите показват признаци на скептицизъм към криптовалутата.

Съотношението на фючърсите към обема на спот е доста под единица, а след изненадващото увеличение на лихвения процент с 50 базисни точки през юни, то бележи устойчива низходяща тенденция. Това развитие показва по-малко доверие и спекулации в системата.

glassnode


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?


Като цяло ръководителите на Glassnode прогнозират, че Биткойн ще продължи да се търгува в широк диапазон в рамките на меча среда.

Според забележките на Дж. Пауъл, последвалото повишение на лихвения процент със 75 базисни точки, предишните седмици на FOMC (Федералния комитет по операциите на открития пазар) и състоянието на системата, Биткойн вероятно ще продължи да се търгува в търговския диапазон $17,000-$25,000. Въпреки че на спот пазара се наблюдаваше повишение на търгувания обем, пазарът на опции и фючърси демонстрира натиск за продажби в условията на високорисков и мечи режим.

[…] По-ранните срещи през 2022 г. отбелязаха най-положителна реакция, а юли имаше леко положително, но равномерно представяне. Предстои да видим дали Биткойн ще последва обръщането на тренда от юли или ще разшири низходящата тенденция, отбелязана през май и юни; краткосрочните катализатори обаче изглежда сочат към спад.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Твърде късно ли е да закупите Биткойн преди 2023?

Биткойн все още диктува модата в крипто света. Но дали си струва да купите сега? Има ли нови проекти на хоризонта? Нека видим в тази статия.

декември 8, 2022 17:19 1 мин. четене

Биткойн: Въпреки забраната, Китай още е движеща сила в пространството

Въпреки че Китай започна да ограничава използването на криптовалути, най-вече на Биткойн (BTC), още през 2013 г., оттогава страната неволно придоби и запази статута на тих крипто кит.

декември 8, 2022 13:55 1 мин. четене

Биткойн обезпечението на Binance вдъхва доверие на пазара

Според световната одиторска компания Mazars гигантът криптоборсата Binance има достатъчно резерви, за да подкрепи Биткойните (BTC) на своите потребители.

декември 8, 2022 12:40 1 мин. четене

Биткойн: Вижте колко са реализираните загуби на инвеститорите

След тазгодишния срив на криптопазарите много от инвеститорите, както тези на дребно, така и институционалните намалиха експозицията си към Биткойн или напълно избягаха от позициите си.

декември 8, 2022 7:37 1 мин. четене