НАЧАЛО Биткойн

Пазарната катастрофа тепърва ще се разиграва, твърди Артър Хейс

09.11.2022 20:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарната катастрофа тепърва ще се разиграва, твърди Артър Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс смята, че последните новини за FTX могат да изпратят Биткойн (BTC) още по-надолу.

В туит Хейс сравни сегашното понижение на цените на криптовалутите със срива на фондовия пазар през 2008 г.

FTX = Lehman. Това не беше дъното. През март 2009 г. SPX [S&P 500] достигна 666 пункта. Следователно $17,500 BTC е изложени на риск.

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX също така каза, че е купил няколко пута на Биткойн със страйк от $15,000 и срок на валидност март 2023 г.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува около $17,000. Най-високо класираният криптоактив по пазарна капитализация е спаднал с повече от 11% през последните 24 часа.

Криптопазарите се оцветиха в червено след зашеметяващия срив във вторник на токена на FTX (FTT).

Във вторник сутринта главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао (CZ) обяви, че неговата борса възнамерява да придобие FTX в очакване на пълен анализ на бизнеса.

Сривът на цената на FTT се случи, след като се появиха опасения, че Alameda Research, търговското звено на FTX, разчита до голяма степен на токена като обезпечение за заеми.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance напът да се откаже от сделката за FTX


През март тази година бившият главен изпълнителен директор на BitMEX и негов колега Бенджамин Дело се признаха за виновни в нарушаване на Закона за банковата тайна, като умишлено не са създали протоколи за борба с изпирането на пари. По-късно съдията осъди Хейс на шест месеца домашен арест и две години пробация, а бившият главен изпълнителен директор се съгласи да плати и глоба в размер на $10 милиона. 

Важно е обаче да се абстрахираме от тези факти, когато разглеждаме мненията на Хейс, тъй като той е правил редица гръмки, но точни прогнози.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Таксите за транзакции в Биткойн мрежата се сринаха с над 60% – ето защо

Тъй като Биткойн (BTC) се движи около границата от $64,000, значително под най-високото си ниво от март и малко над критичната зона на търсене, активността във веригата значително се забави, което доведе до драстичен спад от 64% в общите такси за Биткойн транзакции.

21.06.2024 17:59 1 мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $2 милиона в Биткойн за кампанията на Тръмп

Камерън и Тайлър Уинкълвос допринесоха значително за кампанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, дарявайки Биткойн на обща стойност $2 милиона.

21.06.2024 15:00 1 мин. четене

Крипто пазарът на червено – корекцията на Биткойн продължава

Въпреки скорошните наченки на възстановяване, Биткойн продължава фазата на корекция, повличайки със себе си по-голямата част от пазара на криптовалути.

21.06.2024 12:59 2 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Standard Chartered става една от първите световни банки, които влизат в търговията с криптовалути

Standard Chartered създава бюро за търговия с Биткойн и Етериум, с което става една от първите световни банки, които започват спот търговия с криптовалути.

21.06.2024 12:17 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.