НАЧАЛО Биткойн

Пазарната катастрофа тепърва ще се разиграва, твърди Артър Хейс

ноември 9, 2022 20:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарната катастрофа тепърва ще се разиграва, твърди Артър Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс смята, че последните новини за FTX могат да изпратят Биткойн (BTC) още по-надолу.

В туит Хейс сравни сегашното понижение на цените на криптовалутите със срива на фондовия пазар през 2008 г.

FTX = Lehman. Това не беше дъното. През март 2009 г. SPX [S&P 500] достигна 666 пункта. Следователно $17,500 BTC е изложени на риск.

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX също така каза, че е купил няколко пута на Биткойн със страйк от $15,000 и срок на валидност март 2023 г.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува около $17,000. Най-високо класираният криптоактив по пазарна капитализация е спаднал с повече от 11% през последните 24 часа.

Криптопазарите се оцветиха в червено след зашеметяващия срив във вторник на токена на FTX (FTT).

Във вторник сутринта главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао (CZ) обяви, че неговата борса възнамерява да придобие FTX в очакване на пълен анализ на бизнеса.

Сривът на цената на FTT се случи, след като се появиха опасения, че Alameda Research, търговското звено на FTX, разчита до голяма степен на токена като обезпечение за заеми.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Binance напът да се откаже от сделката за FTX


През март тази година бившият главен изпълнителен директор на BitMEX и негов колега Бенджамин Дело се признаха за виновни в нарушаване на Закона за банковата тайна, като умишлено не са създали протоколи за борба с изпирането на пари. По-късно съдията осъди Хейс на шест месеца домашен арест и две години пробация, а бившият главен изпълнителен директор се съгласи да плати и глоба в размер на $10 милиона. 

Важно е обаче да се абстрахираме от тези факти, когато разглеждаме мненията на Хейс, тъй като той е правил редица гръмки, но точни прогнози.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Ще има тест за Биткойн преди да се изстреля – макроикономически експерт

Икономическият експерт Лин Олдън твърди, че макроикономическите условия подсказват за по-нататъшни ръстове на Биткойн (BTC) през следващите няколко месеца.

януари 30, 2023 14:10 2 мин. четене

Цената на Биткойн в Нигерия достигна $38,700

Цената на Биткойн в Нигерия се покачи до доста над нивата на световния пазар на фона на продължаващите усилия на централната банка да тласне гражданите си към дигитални пари.

януари 30, 2023 12:06 2 мин. четене