НАЧАЛО Други

Paxos преговарят със SEC след предприетите действия от страна на Комисията

февруари 23, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Paxos преговарят със SEC след предприетите действия от страна на Комисията

Paxos Trust Company води продуктивни разговори с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), след като е изправена пред принудителни действия във връзка със своята стабилна монета Binance USD (BUSD).

Според имейл, изпратен от главния изпълнителен директор на Paxos Чарлз Каскарила, Комисията се е обърнала към компанията, за да обсъди регистрацията на BUSD като ценна книга.

Въпреки че Paxos получи “Wells Notice” от SEC на 3 февруари, компанията заяви, че не е съгласна с идеята, че BUSD е ценна книга и е готова да води съдебен спор по въпроса.

Неотдавна Paxos се сблъска с регулаторни проблеми, включително замразяване на производството на BUSD, наредено от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто търговец реализира фронт-рънинг на Binance


След замразяването на производството на BUSD, Paxos обяви, че ще прекрати партньорството си с Binance за стабилната монета BUSD.

Освен това Paxos настоя, че всички токени BUSD са обезпечени с деноминирани в щатски долари резерви в съотношение 1:1.

Компанията също така заяви, че работи по получаването на лиценз за клирингова къща и окончателно одобрение на хартата си за национален банков тръст от Службата на контрольора на валутата на САЩ (Office of the Comptroller of the Currency – OCC).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене