НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто търговец реализира фронт-рънинг на Binance

февруари 22, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто търговец реализира фронт-рънинг на Binance

Наскоро търговец на криптовалути се включи във фронт-рънинг на Binance и реализира печалба от $100,000 като закупи и продаде Gains (GNS) токена точно преди той да бъде листнат на платформата.

Търговецът е закупил GNS токени на стойност $208,335 около 30 минути преди листването на актива на Binance, а след вписването му на криптоборсата стойността на токена се е увеличила с 51% – от $7.92 на $12.01. След това търговецът продаде своите притежания с печалба от $106,747 за по-малко от час.

Фронт-рънинг е практика, която дава на търговец или служител на дадена криптоборса несправедливо предимство на пазара чрез използване на поверителна информация за даден токен и се смята за незаконно в повечето държави.

В неотдавнашно дело бившият продуктов мениджър на Coinbase, Ишан Уахи се призна за виновен за участие в схема за търговия с вътрешна информация, която генерира печалба от $1.1 милиона. Това е и първото дело за търговия с вътрешна информация, свързана с криптовалути.

Неотдавнашен академичен изследователски доклад установи, че 10-20% от новите листвания на криптовалути в Coinbase са били обект на подобна схема.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ето защо навлизаме в бичи пазар – InvestAnswers


Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпен Джао осъди търговията с вътрешна информация и фронт-рънинг като заяви, че те трябва да се смятат за криминални престъпления във всяка страна, независимо дали включват криптовалути или не.

Binance прилага политика на саморегулиране, за да забрани на служителите да се занимават с краткосрочна търговия. Освен това всеки, който се опитва да извърши подобна схема ще бъде включен в черен списък.

В заключение, макар че фронт-рънингът може да доведе до значителни печалби, това е незаконна и неетична практика, която може да навреди на целостта и справедливостта на пазарите.

Криптоборсите, включително Binance и Coinbase, трябва да продължат да прилагат строги правила и наказания, за да възпират подобни действия и търговията с вътрешна информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше арестуван в Черна гора в четвъртък и обвинен по осем точки, включително заговор за измама, измама със стоки, измама с ценни книжа, телеграфна измама, заговор за измама и участие в манипулиране на пазара, според обвинителен акт от 12 страници от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

март 27, 2023 8:00 2 мин. четене

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене