НАЧАЛО Алткойни

Отчетена е китова активност при тези алткойни – според Santiment

февруари 23, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Отчетена е китова активност при тези алткойни – според Santiment

Февруари 2023 г. е месец на повишена активност от страна на китовете, тъй като криптовалутния пазар постепенно се възстановява от спада през 2022 г.

Според данните на Santiment е имало повишена активност на китовете при Cardano (ADA), Paxos Standart (USDP), Hex (HEX) и The Sandbox (SAND).

Cardano

Cardano е децентрализирана Proof-of-Stake (PoS) мрежа, която подобно на Етериум (ETH) използва смарт договори.

Анализът на компанията разкрива, че от февруари насам Cardano се радва на значителен интерес от страна на китовете.

Въпреки петдневното разминаване в данните Santiment предполага, че активът е претърпял значителен скок, което показва голям интерес от страна на китовете.

ADA, родната криптовалута на Cardano, понастоящем се оценява на около $0.39 и се нарежда на седмо място по пазарна капитализация при крипто активите.

Алткойнът регистрира 3% спад през последните 24 часа и остава с 87% по-малко от историческия му връх от $3.09 през септември 2021 г.

Hex

HEX е токен, базиран на Етериум, който се обявява за първия блокчейн сертификат за депозит (CD). Вместо да възнаграждава миньорите или валидаторите, които управляват мрежата, моделът на Hex компенсира притежателите на токени с награди.

Механизмът за залагане е разработен по такъв начин, че HEX токените се изгарят при създаването на нов залог, а потребителите се възнаграждават с “T-Shares”. Колкото по-дълъг е залогът, толкова повече “T-Shares” се печелят, а всяка акция натрупва HEX лихва ежедневно.

Към момента на писане на статията HEX се търгува на цена от около $0.060 след 10% спад през последните 24 часа.

Според данните на Santiment, на 20 февруари токенът реализира най-високото ниво на китови сделки.

USDP

USDP е стабилна монета, която е обезпечена 1 към 1 със щатския долар и е създадена през 2018 г. Понастоящем е на 58-мо по пазарна капитализация, равняваща се на $875.5 милиона.

Неотдавнашното съдебно дело на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), която смята, че емитирана от Paxos стабилна монета BUSD е нерегистрирана ценна книга, може да е причина за повишената активност при Paxos Standard.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто анализатор сподели какво може да изстреля Етериум до $10,000


SAND

SAND е родният токен на проекта за блокчейн метавселена, наречен “The Sandbox”. Това е ERC-20 токен, базиран на Етериум, който служи като ютилити (функционален) токен на мрежата.

The Sandbox преживя значителна китова активност през последните три месеца.

Santiment подчерта, че това нарастване на китовата активност съвпада с рязкото покачване на цената на SAND, което увеличава вероятността от краткосрочна корекция.

SAND понастоящем се оценява на около $0.75 и заема 43-то място по пазарна капитализация. Цената на актива е спаднала с над 3.5% през последния месец и с над 5% през последните 24 часа и остава с над 90% под историческия си връх от $8.40 през ноември 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене

Шиба Ину (SHIB): Дали спадът в цената е признак за намаляващ интерес към токена?

Меме криптовалутата Шиба Ину(SHIB), известна с темата си, вдъхновена от кучетата, среща трудности при преодоляването на неотдавнашния спад.

март 24, 2023 20:00 2 мин. четене