НАЧАЛО Други

Основателят на Uniswap коментира войната на администрацията на Байдън срещу крипто

13.05.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Uniswap коментира войната на администрацията на Байдън срещу крипто

Основателят на Uniswap Хейдън Адамс неотдавна отправи остра критика към стратегията на кампанията на Байдън спрямо криптовалутите.

Коментарите на Адамс идват на фона на нарастващото напрежение между регулаторните агенции и крипто поддръжниците, включително Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) и сенатор Елизабет Уорън. Тъй като крипто секторът преживява бърза еволюция, Адамс подчерта това, което той възприема като съществен пропуск в подхода на администрацията на Байдън, и се застъпва за навременни мерки.

Критиката му отразява по-широка промяна във финансовия пейзаж, белязана от нарастващата значимост на криптовалутите. Тъй като дигиталните активи набират популярност както сред инвеститорите, така и сред потребителите, традиционните финансови институции се борят с необходимостта да се адаптират към тази променяща се парадигма. Адамс подчерта значението на тази тенденция, отбелязвайки, че приблизително 40% от пълнолетните граждани на САЩ вече участват в някаква форма на дигитална валута.

В неотдавнашна публикация в X, той се фокусира върху предполагаема грешна стъпка в подхода на кампанията на Байдън към криптовалутите. По-конкретно, той посочи решението на кампанията да даде приоритет на червените щати пред колебаещите се по време на кампанията на Хилъри Клинтън като стратегическа грешка. Според Адамс този пропуск свидетелства за убеждението в лагера на Байдън, че криптовалутите няма да бъдат значим фактор в изборите през 2024 г. Последните събития обаче, включително сблъсъците между регулаторните органи и крипто поддръжниците на криптовалутите.

Критиката на Адамс служи като предупредителен сигнал за администрацията на Байдън, призовавайки за бърз обрат в позицията ѝ по отношение на криптовалутите. Той отправи и предупреждение, че настоящата траектория, характеризираща се с регулаторни конфликти и политически борби, може да има мащабни последици. Адамс подчерта необходимостта от проактивни мерки, включително открита подкрепа за криптовалутите и преоценка на подхода на SEC под ръководството на сенатор Елизабет Уорън.

Тъй като напрежението между крипто защитниците и регулаторните органи продължава да ескалира, критиката на Хейдън Адамс акцентира върху важността на решаването на проблемите, свързани с криптовалутите. Тъй като финансовият пейзаж е в процес на бърза трансформация, призивът за незабавни действия служи като ярко напомняне за залога. Сега администрацията на Байдън е изправена пред нарастващ натиск да преразгледа подхода си към криптовалутите и да начертае път напред, който да балансира регулаторния надзор с иновациите и растежа в областта на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.