НАЧАЛО Други

Основателят на Dogecoin с остри критики към Марк Кюбан

септември 11, 2022 18:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Dogecoin с остри критики към Марк Кюбан

Съсъздателят на Dogecoin Джаксън Палмър отново се включи в социалните мрежи, за да изрази презрението си към криптовалутната индустрия. Този път той се нахвърли върху Марк Кюбан, собственик на Далас Маверикс.

В интервю за Business Insider специалистът на Adobe заяви, че милиардерът предприемач Кюбан и други известни инвеститори вярват в криптовалутите и NFT, защото виждат огромен ползи в тях, макар и да изглежда като безнадеждна концепция.

Палмър заяви пред новинарската емисия, че според него Кюбан е бил подмамен да вярва в NFT и криптовалутите, като посочи, че на Кюбан не му се плаща като на знаменитост да популяризира дигиталните активи.

Промит ли е мозъкът на Кюбан по отношение на криптовалутите?

“На Кюбан му е внушено, че тези неща са бъдещето”, казва Палмър.

Палмър е един от двамата създатели на меме криптовалутата Dogecoin (DOGE). Той и Били Маркъс разработват монетата като пародия на хипотетичния аспект на криптовалутите.

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, редовно изразява подкрепата си за Dogecoin, една от 15-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация.

През май Палмър отправи подобни критики към Мъск, като заяви, че той е “мошеник”, който се опитва да саботира Twitter. Той също така твърдеше, че Мъск няма способността да изпълнява прости кодове.

Докато Маркъс запазва саркастична позиция спрямо криптовалутната индустрия, Палмър е открито враждебен от години.

Създателят на Dogecoin изригна с груби твърдения

Палмър продължи с твърдението, че Кюбан и венчър капиталистите като Марк Андресен и Крис Диксън от Andreessen Horowitz извършват вид “измама”, като финансират индустрията на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър предупреждава, че се очертава спад при Етериум


Измамата е акт на придобиване на пари или имущество по незаконен начин.

“За мен това е по-скоро измама, защото те виждат в нея постоянен начин за получаване на печалба… искат да контролират или да имат собственост или голям дял в този вид добивна, сенчеста система на криптовалутите”, каза Палмър.

Кюбан и Андресен са генерални партньори в Andreesen Horowitz, една от най-ангажираните фирми за рисков капитал в крипт оиндустрията.

Кюбан изглежда не е притеснен нито за миг

Джак Дорси, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Twitter и настоящ главен изпълнителен директор на Block, направи подобни твърдения за участието на Andreesen в измама.

Кюбан отвърна на удара, като каза, че изявленията на Палмър не са изненада. Той коментира:

Звучи като същото нещо, което е било казвано за всяка нова технология, в която съм участвал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Google Bard: Бъдещ ценови потенциал на XRP

Едно от последните постижения в тази област е Google Bard, който вече се използва за генериране на прогнози за движението на цените на различни криптовалути.

юни 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Банката на Брикс емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана

Новата банка за развитие (NDB), създадена от страните от БРИКС, успешно емитира облигации на стойност 8.5 милиарда юана ($1.2 милиарда) на китайския междубанков пазар на облигации.

юни 1, 2023 6:00 2 мин. четене

Binance предполагаемо в процес на съкращения

Множество източници са потвърдили пред WuBlockchain, че една от най-големите крипто борси в света, Binance, е започнала съкращения на персонала, въпреки че точният процент на съкращенията остава неясен.

май 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Рестриктивните правила за криптовалутите в САЩ са в полза на Китай според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase, Брайън Армстронг предупреди за потенциалните последици от рестриктивните политики за криптовалутите в САЩ, предполагайки, че държави като Китай в крайна сметка биха могли да получат предимство.

май 31, 2023 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.