НАЧАЛО Други

Основателят на Dogecoin с остри критики към Марк Кюбан

септември 11, 2022 18:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Dogecoin с остри критики към Марк Кюбан

Съсъздателят на Dogecoin Джаксън Палмър отново се включи в социалните мрежи, за да изрази презрението си към криптовалутната индустрия. Този път той се нахвърли върху Марк Кюбан, собственик на Далас Маверикс.

В интервю за Business Insider специалистът на Adobe заяви, че милиардерът предприемач Кюбан и други известни инвеститори вярват в криптовалутите и NFT, защото виждат огромен ползи в тях, макар и да изглежда като безнадеждна концепция.

Палмър заяви пред новинарската емисия, че според него Кюбан е бил подмамен да вярва в NFT и криптовалутите, като посочи, че на Кюбан не му се плаща като на знаменитост да популяризира дигиталните активи.

Промит ли е мозъкът на Кюбан по отношение на криптовалутите?

„На Кюбан му е внушено, че тези неща са бъдещето“, казва Палмър.

Палмър е един от двамата създатели на меме криптовалутата Dogecoin (DOGE). Той и Били Маркъс разработват монетата като пародия на хипотетичния аспект на криптовалутите.

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, редовно изразява подкрепата си за Dogecoin, една от 15-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация.

През май Палмър отправи подобни критики към Мъск, като заяви, че той е „мошеник“, който се опитва да саботира Twitter. Той също така твърдеше, че Мъск няма способността да изпълнява прости кодове.

Докато Маркъс запазва саркастична позиция спрямо криптовалутната индустрия, Палмър е открито враждебен от години.

Създателят на Dogecoin изригна с груби твърдения

Палмър продължи с твърдението, че Кюбан и венчър капиталистите като Марк Андресен и Крис Диксън от Andreessen Horowitz извършват вид „измама“, като финансират индустрията на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър предупреждава, че се очертава спад при Етериум


Измамата е акт на придобиване на пари или имущество по незаконен начин.

„За мен това е по-скоро измама, защото те виждат в нея постоянен начин за получаване на печалба… искат да контролират или да имат собственост или голям дял в този вид добивна, сенчеста система на криптовалутите“, каза Палмър.

Кюбан и Андресен са генерални партньори в Andreesen Horowitz, една от най-ангажираните фирми за рисков капитал в крипт оиндустрията.

Кюбан изглежда не е притеснен нито за миг

Джак Дорси, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Twitter и настоящ главен изпълнителен директор на Block, направи подобни твърдения за участието на Andreesen в измама.

Кюбан отвърна на удара, като каза, че изявленията на Палмър не са изненада. Той коментира:

Звучи като същото нещо, което е било казвано за всяка нова технология, в която съм участвал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене