НАЧАЛО Други

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

Куон беше арестуван в Черна гора, след като беше хванат да използва фалшиви документи на летище Подгорица при опит да отлети за Дубай. Според местната медия Vijesti правният представител на Куон е потвърдил обжалването на решението на съда да задържи предприемача за по-дълго време от обичайното.

Въпреки че властите на Черна гора обикновено разрешават задържане за срок до 72 часа, удължаването на ареста на Куон с 30 дни е било одобрено, след като прокурорите са изтъкнали възможността за бягство.

Съдът счита, че Куон е чужд гражданин, чиято самоличност не е ясно установена.

Южнокорейските власти подозираха, че Куон се движи между Сингапур, Дубай и Сърбия след срива на Terra екосистемата. На 23 март, няколко часа след ареста на предприемача в Черна гора, прокурорите на Съединените щати в Ню Йорк го обвиниха в измама.

На 31-годишния Куон са повдигнати осем отделни обвинения, включително за измама със стоки, измама с ценни книжа, телеграфна измама, както и заговор за измама и участие в манипулиране на пазара.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 5 алткойна, които да следите тази седмица (27.03.2023-02.04.2023)


Случаят на Куон привлече вниманието към въпроса за фалшивите документи, които могат да се използват за избягване на властите. То подчертава необходимостта от по-силна проверка на самоличността и проверка на миналото, особено за лицата, участващи в крипто индустрията.

Тъй като правителствата и регулаторните органи по света затягат контрола върху сектора, измамниците и престъпниците все по-често използват фалшиви документи, за да заобикалят закона. Случаят служи като напомняне, че прозрачността и отчетността са от съществено значение за процъфтяването на крипто сектора и спечелването на доверието на обществеността и регулаторните органи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.