НАЧАЛО Крипто Крими

До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

март 27, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше арестуван в Черна гора в четвъртък и обвинен по осем точки, включително заговор за измама, измама със стоки, измама с ценни книжа, телеграфна измама, заговор за измама и участие в манипулиране на пазара, според обвинителен акт от 12 страници от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

Правителството на САЩ иска и конфискация на активите на Куон, свързани с обвиненията.

Бившият глава на Terra избяга, след като токените LUNA и стабилната монета TerraUSD (UST) на Terraform Labs се сринаха, което доведе до загуби за над $40 милиарда. Той е заловен от черногорската полиция при опит да се качи на полет за Дубай с фалшив костарикански паспорт.

Обвинителният акт е за отнемане на имущество

В обвинителния акт се посочва, че на Куон трябва да му бъде конфискувано в полза на Съединените щати цялото имущество, недвижимо и лично, което представлява или е получено от приходи, проследими при извършването на престъпленията, включително парична сума във валута на Съединените щати, представляваща размера на приходите, проследими при извършването на престъпленията.

Задържане и екстрадиция

Понастоящем той е задържан в Черна гора, а южнокорейските власти потвърждават самоличността му въз основа на фотографски данни и информация за пръстови отпечатъци. Както Съединените щати, така и Южна Корея, родната му страна, искат екстрадицията на Куон.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена


Terraform Labs и До Куон

Terraform Labs, блокчейн фирма, която се фокусира върху децентрализирани финанси и стабилни монети, е основана през 2018 г. от Даниел Шин и До Куон. Най-успешният продукт на фирмата, TerraUSD (UST), е обвързан с щатския долар и се използва за търговия с други криптовалути.

Участието на Куон в Terraform Labs повдигна въпроси относно управлението и прозрачността на фирмата, като критиците изтъкнаха, че Terraform Labs е силно централизирана, като основателят и Шин притежават значителен дял от правото на глас.

Въздействие на ареста на Куон върху криптоиндустрията

Арестът на До Куон и сривът на стабилната монета на Terraform Labs предизвикаха шокови вълни в крипто индустрията. Стабилните монети се използват широко в търговията, а проблемите на Terraform Labs породиха опасения относно надеждността и стабилността на тези цифрови активи.

Регулаторните органи вероятно ще разгледат по-отблизо криптоиндустрията и може да обмислят по-строги регулации за защита на инвеститорите и предотвратяване на измами. Междувременно съдбата на Terraform Labs и нейния съосновател остава неясна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Американец изправен пред затвор заради участието си в крипто измама за $45 милиона

Понастоящем мъж от Невада е разследван по подозрение, че е участвал в значителна инвестиционна схема, известна като CoinDeal, която е привлякла милиони долари.

май 23, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.