НАЧАЛО Други

Основателите на Hodlnaut искат да продадат компанията, за да я спасят

март 2, 2023 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателите на Hodlnaut искат да продадат компанията, за да я спасят

Основателите на изпитващия затруднения крипто кредитор Hodlnaut се опитват да спасят бизнеса, въпреки че кредиторите настояват за ликвидацията му.

На 28 февруари временните съдебни управители на Hodlnaut публикуваха шестата клетвена декларация на съоснователя, Саймън Лий, в която се съобщава, че основателите на компанията са предложили продажбата на бизнеса като по-добър вариант за кредиторите, отколкото ликвидирането на компанията.

Новината идва малко след като през януари ключови кредитори на Hodlnaut, включително Algorand Foundation отхвърлиха предложение за план за преструктуриране, позволяващ на настоящите директори да наблюдават дейността на компанията по време на фазата на преструктуриране.

Кредиторите твърдяха, че преструктурирането няма да помогне и в техен интерес е да ликвидират останалите активи на Hodlnaut.

Според информацията Лий е заявил, че той и другият съосновател на Hodlnaut, Жу Джунтао са се свързали с редица потенциални инвеститори от типа “бял рицар”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ръководител на FTX изправен пред десетилетия в затвора


Клетвената декларация потвърждава още веднъж желанието на Hodlnaut да продаде компанията, тъй като тя е работила с няколко потенциални инвеститори за продажба на бизнеса си и други активи.

Съобщава се, че от началото на февруари редица потенциални купувачи са отправили запитване за закупуване на крипто кредитора и нейните вземания срещу фалиралата криптоборса FTX.

Към декември 2022 г. Hodlnaut Group дължеше общо $160.3 милиона или 62% от непогасените задължения на компании, както и субекти като Algorand, Samtrade Custodian, S.A.M. Fintech и Jean-Marc Tremeaux.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Регулаторни пречки принуждават Bittrex да напусне американския пазар

На 31 март Bittrex, добре позната крипто борса, изпрати имейл на своите потребители, че доброволно ще спре дейността си в Съединените щати.

април 1, 2023 11:14 2 мин. четене

Binance се присъединява към FIDO Alliance в подготовка за имплементиране на ключове за достъп

Развълнувани сме да обявим, че Binance официално се присъедини към FIDO Alliance, една от най-влиятелните и най-големи асоциации, фокусирани върху разработването на стандарти за удостоверяване без парола.

април 1, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance отговори на обвиненията на американските сенатори

Крипто борсата Binance отговори на обвиненията, че платформата е улеснила дадени незаконни финансови дейности, отправени от американските сенатори Елизабет Уорън, Крис Ван Холен и Роджър Маршал.

март 31, 2023 21:00 2 мин. четене

Задържания глава на Terra го очакват тежки условия в затвора

Според информацията До Куон, който в момента е арестуван в Черна гора и потенциално може да бъде екстрадиран в САЩ или Южна Корея, ще трябва да изтърпи тежките условия в затвора в страната.

март 31, 2023 19:00 2 мин. четене