НАЧАЛО Алткойни

Още загуби на хоризонта за Dogecoin

декември 13, 2022 6:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още загуби на хоризонта за Dogecoin

Поради скорошните си разпродажби Dogecoin (DOGE) регистрира значителен отлив на капитал, а цената на актива падна под ключови бичи тренд линии. 

Към момента на писане на статията пазарната капитализация на Dogecoin възлиза на близо $11.8 милиарда, като в рамките на вчерашния ден регистрира отлив от около $1.1 милиарда. 

Засега няма конкретен фактор, който да е свързан с разпродажбата на меме криптовалутата, а това може да значи, че активът е повлиян от общата корекция на криптопазара. 

Анализ на цената 

Към момента на писане на статията DOGE се търгува на цена от $0.08, като през последните 24 часа скочи с около 2%. Седмичната графика показва, че стойността на актива е спаднала с почти 15%. 

При настоящата цена меме криптовалутата среща съпротива на ниво от $0.095. Ако DOGE обаче пробие това ниво, криптовалутата ще бъде на път да си възвърне зоната от $0.10, където биковете и купувачите ще трябва да положат повече усилия, за да поддържат възходящата инерция. 

В същото време криптовалутата е изправена пред заплахата от по-нататъшна корекция, ако цената падне под нивото на подкрепа от $0.08.

Dogecoin не успява да поддържа печалбите

Dogecoin се търгува доста под върховете си от 2021 г., но активът е сред открояващите се криптовалути на фона на преобладаващата пазарна корекция. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн през 2024: Какво да очакват инвеститорите?


Придобиването на Twitter от страна на Илон Мъск доведе до спекулации, че токенът ще бъде интегриран като опция за плащане в социалната платформа.

След придобиването, Dogecoin реализира приток на около $5 милиарда към пазарната капитализация в рамките на пет седмици, но сега върви в обратна посока.

Заслужава си да се отбележи обаче, че фалитът на криптоборсата FTX също се отрази на Dogecoin. Загубите могат да се разширят още повече, защото данните за инфлацията през месец ноември в САЩ може да окажат значително въздействие връху пазарите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене