НАЧАЛО Други

Още един участник в делото срещу FTX ще се споразумее с прокурорите

февруари 18, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един участник в делото срещу FTX ще се споразумее с прокурорите

Нишад Синг, съосновател и бивш главен инженер на фалиралата криптоборса FTX, работи по споразумение с прокурорите.

Според информацията сделката, в която Синг ще се признае за виновен по обвинения, свързани с фалита на FTX, все още не е финализирана.

През декември други участници в делото – бившия главен технологичен директор на FTX Гари Уанг и бившия главен изпълнителен директор на Alameda Каролин Елисън се признаха за виновни по федерални обвинения в измама, след като сключиха споразумения с прокурорите. Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд се призна за невинен по осем федерални обвинения и в момента живее с родителите си в Калифорния.

Сред обвиненията срещу Банкман-Фрийд са нарушения на правилата за финансиране на предизборни кампании. Синг също така е бил основен спонсор на кандидатите и каузите на Демократическата партия на САЩ като се твърди, че от 2020 г. насам е дарил $9.3 милиона.

Елисън и Уанг се споразумяха по делата, заведени срещу тях от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), но Синг потенциално може да бъде обект на искове, заведени и от тези агенции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум демонстрират сила – ето какво може да предстои


Синг остана най-дълго време извън полезрението на ръководството на FTX, но се появи отново през първата седмица на януари за сесия за предоставяне на предложения в офиса на прокурора на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк. По време на сесията за предложения на дадено лице може да бъде предоставен ограничен имунитет, за да сподели какво знае по даден случай с прокурорите.

Освен това Синг и други лица от вътрешния кръг на FTX бяха призовани в рамките на колективен иск срещу фирмата за рисков капитал Sequoia Capital и фирмите за частен капитал Thoma Bravo и Paradigm.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене