НАЧАЛО Други

Инвеститорите на FTX подават колективен иск срещу тези компании

февруари 17, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Инвеститорите на FTX подават колективен иск срещу тези компании

Инвеститорите на вече фалиралата криптоборса FTX са предприели правни действия срещу рисковите капиталисти и дружествата за дялово участие, които са подкрепяли криптоборсата.

Потребителите на FTX твърдят, че капиталови дружества, сред които Sequoia Capital, Thoma Bravo и Paradigm, невярно са рекламирали легитимността на фалиралото дружество.

Според информацията в молбата се посочва маркетингова кампания от 2021 г., организирана от дружествата за рисков капитал и акционерни дружества и се твърди, че действията на изброените компании са накарали инвеститорите да повярват в легитимността на FTX.

Трите дружества са част от тези, които инвестираха във фонда от Серия Б на FTX на стойност $900 милиона през юли 2021 г. – най-голямото набиране на средства в историята на криптовалутите.

След фалита на криптоборсата, Sequoia отписа стойността на инвестицията си в FTX на стойност $214 милиона. В изявлението си Sequoia сподели, че се занимава с поемане на рискове и че някои инвестиции носят печалби, а други водят до загуби.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто зимата приключи, твърди макро стратег


Paradigm инвестира над $250 милиона, а Thoma Bravo – над $100 милиона. Така дружествата се нареждат сред топ инвеститорите в криптоборсата и според мнозина са използвали професионалната си репутация и медийната си дейност, за да представят FTX като надежден и легитимен бизнес.

Според колективният иск, рисковите компании са заявили, че са извършили надлежна проверка на операциите на FTX и са гарантирали, че платформите са сигурни, което е накарало инвеститорите да им поверят средствата си.

Инвеститорите обвиниха дружествата в нарушаване на различни щатски и федерални закони, включително за фалшива реклама, граждански заговор и подвеждане.

Други по-ранни искове бяха насочени срещу известни личности, които рекламираха криптоборсата, като се твърдеше, че са заблудили и примамили невежи инвеститори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене