НАЧАЛО Крипто Крими

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

август 9, 2022 16:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

„С това признание службата вече получи наказателни присъди срещу тримата основатели, както и срещу високопоставен служител в BitMex, за умишлени нарушения на законите за борба с прането на пари“, заяви Деймиън Уилямс, прокурор на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

През октомври 2021 г. Дуайър пледира невинен по време на обвинението си. През февруари тази година негов говорител заяви пред медиите, че Дуайър е невинен, обвиненията са „неоснователни“ и той планира да организира „енергична защита“.

Американските регулаторни органи се заеха с борсата за крипто деривати от октомври 2020 г., когато обвиниха компанията и редица нейни оператори в заобикаляне на американските разпоредби. Сред обвиняемите бяха съоснователите Артър Хейс, Бен Дело и Самюъл Рийд, в допълнение към Дуайър.

Всички обвиняеми не се признаха за виновни в началото на наказателните си процеси, но Хейс, Дело и Рийд промениха признанието си по време на производството. Всички те избегнаха затвора.

Сега Дуайър последва техния пример. Подобно на съоснователите, той е изправен пред наказание до пет години за предполагаемо нарушение на Закона за банковата тайна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ


Процесът срещу него обаче е с по-дълъг хоризонт от време, тъй като правният му екип твърди, че роденият в Австралия индивид е имал по-малко време да се подготви за обвиненията, тъй като е бил съсредоточен върху придвижването на процедурата по екстрадиция от Бермудските острови. В крайна сметка той беше екстрадиран.

Съдебният процес беше насрочен за октомври тази година. След като се призна за виновен, присъдата ще бъде произнесена на 10 ноември в 21:30 (българско време).

При съответните присъди Хейс получи шест месеца домашен арест като част от двугодишен изпитателен срок. Дело получи 30 месеца пробация без домашен арест, а Рийд – 18 месеца пробация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене

Вълна измами таргетира MetaMask портфейли – ето какво трябва да знаете

Джош Чавез, базиран в САЩ художник на NFT, създал колекционерски предмети за редица известни спортисти, стана жертва на измама.

януари 21, 2023 17:00 2 мин. четене