НАЧАЛО Крипто Крими

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

„С това признание службата вече получи наказателни присъди срещу тримата основатели, както и срещу високопоставен служител в BitMex, за умишлени нарушения на законите за борба с прането на пари“, заяви Деймиън Уилямс, прокурор на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

През октомври 2021 г. Дуайър пледира невинен по време на обвинението си. През февруари тази година негов говорител заяви пред медиите, че Дуайър е невинен, обвиненията са „неоснователни“ и той планира да организира „енергична защита“.

Американските регулаторни органи се заеха с борсата за крипто деривати от октомври 2020 г., когато обвиниха компанията и редица нейни оператори в заобикаляне на американските разпоредби. Сред обвиняемите бяха съоснователите Артър Хейс, Бен Дело и Самюъл Рийд, в допълнение към Дуайър.

Всички обвиняеми не се признаха за виновни в началото на наказателните си процеси, но Хейс, Дело и Рийд промениха признанието си по време на производството. Всички те избегнаха затвора.

Сега Дуайър последва техния пример. Подобно на съоснователите, той е изправен пред наказание до пет години за предполагаемо нарушение на Закона за банковата тайна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ


Процесът срещу него обаче е с по-дълъг хоризонт от време, тъй като правният му екип твърди, че роденият в Австралия индивид е имал по-малко време да се подготви за обвиненията, тъй като е бил съсредоточен върху придвижването на процедурата по екстрадиция от Бермудските острови. В крайна сметка той беше екстрадиран.

Съдебният процес беше насрочен за октомври тази година. След като се призна за виновен, присъдата ще бъде произнесена на 10 ноември в 21:30 (българско време).

При съответните присъди Хейс получи шест месеца домашен арест като част от двугодишен изпитателен срок. Дело получи 30 месеца пробация без домашен арест, а Рийд – 18 месеца пробация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене