НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Още FUD - Китай блокира крипто акаунти в Weibo

ЮНИ. 7, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Още FUD - Китай блокира крипто акаунти в Weibo Източник: https://www.theguardian.com/world/2021/jun/07/china-blocks-cryptocurrency-weibo-accounts-in-judgment-day-for-bitcoin

Мейнстрийм медиите, подтикнати от търсенето на още трафик, се възползват от ситуацията, сеейки FUD за Биткойн.

Китай засили репресиите си за търговия и копаене на Биткойн, като блокира множество акаунти, свързани с крипто, на платформата Weibo, (китайска имитация на Twitter) през уикенда.


Очакват се повече действия, включително свързване на незаконни крипто-дейности в Китай по-пряко с наказателното законодателство на страната, според анализатори и финансовия регулатор.


Миналият месец държавният съвет на Китай обеща да предприеме мерки срещу добива и търговията с BTC, ескалирайки кампанията срещу криптовалутите дни след като три индустриални органа забраниха финансовите и платежни услуги, базирани на криптовалута.


През уикенда беше отказан достъп до няколко широко следвани акаунта на Weibo, свързани с крипто, със съобщение, че всеки от тези профили “нарушава закони и правилата”.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Няма да има данъци на капиталови печалби от Биткойн в Ел Салвадор

Това е Денят на страшния съд за [крипто коментаторите]”, пише коментатор на Биткойн от Weibo или ключов лидер на мнения (key opinion leader – KOL).


Правителството ясно посочва, че никоя китайска версия на Илон Мъск не може да съществува на китайския крипто пазар”, каза професорът по право в Нюйоркския университет Уинстън Ма.


Ма, автор на книгата “Дигитална война”, също така очаква върховният съд на Китай скоро да публикува съдебно решение, което може да обвърже крипто бизнеса и търговията с китайския наказателен закон.


Възгледът беше повторен от финансов регулатор, който заяви, че подобно тълкуване ще обърне внимание на правната неяснота, която не успя да идентифицира ясно бизнеса за търговия с Биткойн като “незаконна операция”.


Всички правила срещу криптовалутите в Китай до момента са публикувани от административни органи.


Замразяването на Weibo идва, когато китайските медии засилиха усилията си срещу крипто търговията.


Медията Xinhua публикува статии, които разкриват поредица от измами, свързани с крипто. Държавната CCTV заяви, че криптовалутата е леко регулиран актив, често използван в търговията на черните пазари, за пране на пари, контрабанда на оръжие, хазарт и дори търговия с наркотици.


Репресиите съвпадат с опитите на централната банка на Китай да ускори тестването на собствената си цифрова валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн е 50 пъти по-добър от златото според Майкъл Сейлър

Той обоснова решението на компанията си да купи още повече Биткойн след като набере на пари, като продаде $1 милиард от своите обикновени акции от клас А, като нарече BTC най-подходящият инструмент за...
ЮНИ. 16, 2021 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale добави $2 милиарда в Биткойн и други криптовалути през уикенда

В петък, 11-ти юни, компанията сподели, че общата стойност на активи под тяхното управление е $33.5 милиарда.Междувременно Grayscale продължава да вижда изходящи потоци от своите крипто тръстове с GBT...
ЮНИ. 15, 2021 16:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е добър диверсификатор на портфолиото, според Пол Тюдор Джоунс

„Харесвам Биткойн като диверсификатор на портфолио“Пол Тюдор Джоунс за първи път започна да възхвалява Биткойн през 2020 г., когато заяви, че BTC може да бъде новото злато, докато алткойните са по-ско...
ЮНИ. 15, 2021 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил, всичко върви по план за Биткойн - PlanB

В туит от събота създателят на популярния модел за Биткойн се противопостави на съмненията относно продължаването на бичия тренд на криптовалутата.  PlanB беше спокоен за Биткойн, въпреки тогаваш...
ЮНИ. 15, 2021 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света