НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Още FUD - Китай блокира крипто акаунти в Weibo

ЮНИ. 7, 2021 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Още FUD - Китай блокира крипто акаунти в Weibo Източник: https://www.theguardian.com/world/2021/jun/07/china-blocks-cryptocurrency-weibo-accounts-in-judgment-day-for-bitcoin

Мейнстрийм медиите, подтикнати от търсенето на още трафик, се възползват от ситуацията, сеейки FUD за Биткойн.

Китай засили репресиите си за търговия и копаене на Биткойн, като блокира множество акаунти, свързани с крипто, на платформата Weibo, (китайска имитация на Twitter) през уикенда.


Очакват се повече действия, включително свързване на незаконни крипто-дейности в Китай по-пряко с наказателното законодателство на страната, според анализатори и финансовия регулатор.


Миналият месец държавният съвет на Китай обеща да предприеме мерки срещу добива и търговията с BTC, ескалирайки кампанията срещу криптовалутите дни след като три индустриални органа забраниха финансовите и платежни услуги, базирани на криптовалута.


През уикенда беше отказан достъп до няколко широко следвани акаунта на Weibo, свързани с крипто, със съобщение, че всеки от тези профили “нарушава закони и правилата”.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Няма да има данъци на капиталови печалби от Биткойн в Ел Салвадор

Това е Денят на страшния съд за [крипто коментаторите]”, пише коментатор на Биткойн от Weibo или ключов лидер на мнения (key opinion leader – KOL).


Правителството ясно посочва, че никоя китайска версия на Илон Мъск не може да съществува на китайския крипто пазар”, каза професорът по право в Нюйоркския университет Уинстън Ма.


Ма, автор на книгата “Дигитална война”, също така очаква върховният съд на Китай скоро да публикува съдебно решение, което може да обвърже крипто бизнеса и търговията с китайския наказателен закон.


Възгледът беше повторен от финансов регулатор, който заяви, че подобно тълкуване ще обърне внимание на правната неяснота, която не успя да идентифицира ясно бизнеса за търговия с Биткойн като “незаконна операция”.


Всички правила срещу криптовалутите в Китай до момента са публикувани от административни органи.


Замразяването на Weibo идва, когато китайските медии засилиха усилията си срещу крипто търговията.


Медията Xinhua публикува статии, които разкриват поредица от измами, свързани с крипто. Държавната CCTV заяви, че криптовалутата е леко регулиран актив, често използван в търговията на черните пазари, за пране на пари, контрабанда на оръжие, хазарт и дори търговия с наркотици.


Репресиите съвпадат с опитите на централната банка на Китай да ускори тестването на собствената си цифрова валута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Огромни количества Биткойн (BTC) се изместват от Binance

Според данните на CryptoQuant, борсата за криптовалути Binance отново се сблъска с огромен отлив на средства или по-конкретно 38,246 BTC, което докара общият баланс до близо 500,000 BTC.Вътрешно прера...
ОКТ. 25, 2021 23:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето докъде ще скочи Биткойн до декември, според този анализатор

Анализаторът, известен като ‘Altcoin Sherpa’, посочи на своите последователи ключовите нива, които трябва да наблюдават, докато Биткойн се отдръпваше от най-високата си стойност за всички времена от о...
ОКТ. 25, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Все повече големи играчи се насочват към крипто

В нов епизод на The Best Business Show, Антъни Скарамучи каза на домакина Антъни Помплиано, че повече институционални инвеститори вероятно ще се включат в криптовалутата, докато регулаторите се движат...
ОКТ. 25, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прехвърлиха 36,306 BTC и платиха $3 такса

Крипто тракерът за данни BitInfoCharts забеляза огромна транзакция в размер на 36,306 BTC - на стойност над $2,21 милиарда към момента на публикуване.Транзакцията беше излъчена за първи път в мрежата ...
ОКТ. 25, 2021 00:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света