НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Няма да има данъци на капиталови печалби от Биткойн в Ел Салвадор

ЮНИ. 7, 2021 17:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Няма да има данъци на капиталови печалби от Биткойн в Ел Салвадор

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле заяви в туит снощи, че инвеститорите няма да плащат данъци върху капиталови печалби от Биткойн.

Това обявление идва само ден след като обяви, че активът скоро може да бъде “законно платежно средство” в страната.

 

Без данък върху капиталовите печалби за Биткойн, тъй като той ще бъде законна валута”, каза Букеле, отговаряйки на туит от основателя на Tron Джъстин Сън за крипто инвеститори, които масово се преместват в страната.

 
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво ще стане в най-лошия случай за Биткойн според известен анализатор

Ел Салвадор е малка държава в Южна Америка, известна предимно със своето кафе, туризъм и производствена индустрия. 

 

През изминалия уикенд обаче президентът Букеле публично обяви намерението си да внесе в Конгреса законопроект, създаващ благоприятни условия за Биткойн. По-точно, законът има за цел да направи най-голямата криптовалута в света законно платежно средство в страната.

 

Според туит на Букеле, тези, които се интересуват от преместване в страната, могат да очакват още куп други предимства.


Страхотно време, сърф плажове от световна класа, имоти на първа линия за продажба. Една от малкото страни в света без данък върху имуществото. Няма данък върху капиталовата печалба за Биткойн, тъй като той ще бъде законна валута. Непосредствено постоянно пребиваване за крипто предприемачи”, разкри президентът в своя туит.

 

Законно платежно средство е всяка монета или банкнота, която може да бъде приета, ако се предлага за плащане на дълг в дадена държава. Това се различава от недвижимите имоти или личните активи (те не могат законно да бъдат заменени за стоки и услуги).

 

Досега Биткойн съществува в сива зона, или като “имущество” в очите на повечето юрисдикции. Нито една държава не е приела валутата като законно платежно средство, но Салвадор скоро може да промени това.

 

Приемането на местна цифрова валута като законно платежно средство осигурява на Салвадор най-сигурната, ефективна и интегрирана в световен мащаб мрежа за отворени плащания...“, заяви основателят на Strike Джак Малерс на събитието Bitcoin Miami 2021 миналата седмица.

 

Малерс представи видеоклипа на Букеле и заяви, че платежната компания Strike ще работи с властите в Ел Салвадор, за да превърне широко разпространеното приемане на Биткойн в реалност.

 

Междувременно президентът на Ел Салвадор се надява да въведе Биткойн в голяма степен в страната, започвайки с постепенно премахване на посредниците. Вчера той каза:

 

Голяма част от тези 6 милиарда долара (приблизително 43,680 крори) се губи за посредниците. Чрез използването на биткойн сумата, получена от повече от милион семейства с ниски доходи, ще се увеличи до еквивалента на милиарди долари всяка година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Китовете вече държат 48,7% от общото предлагане на Биткойн

Китовете са натрупали 90,000 BTCПубликуваното по-рано днес съобщение на Santiment показва, че през последните 90 дни броят на портфейлите, които държат oт 100 - 10,000 BTC, са добавили общо 90,000 Бит...
ЮНИ. 16, 2021 14:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 50 пъти по-добър от златото според Майкъл Сейлър

Той обоснова решението на компанията си да купи още повече Биткойн след като набере на пари, като продаде $1 милиард от своите обикновени акции от клас А, като нарече BTC най-подходящият инструмент за...
ЮНИ. 16, 2021 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale добави $2 милиарда в Биткойн и други криптовалути през уикенда

В петък, 11-ти юни, компанията сподели, че общата стойност на активи под тяхното управление е $33.5 милиарда.Междувременно Grayscale продължава да вижда изходящи потоци от своите крипто тръстове с GBT...
ЮНИ. 15, 2021 16:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е добър диверсификатор на портфолиото, според Пол Тюдор Джоунс

„Харесвам Биткойн като диверсификатор на портфолио“Пол Тюдор Джоунс за първи път започна да възхвалява Биткойн през 2020 г., когато заяви, че BTC може да бъде новото злато, докато алткойните са по-ско...
ЮНИ. 15, 2021 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света