НАЧАЛО Алткойни

Огромни печалби очакват криптовалутите и пазара на акции според икономист

14.05.2024 15:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Огромни печалби очакват криптовалутите и пазара на акции според икономист

Познатият икономист Хенрик Зеберг сподели прогнозите си за акциите и криптовалутите през следващите няколко месеца.

Макро стратегът очаква значими ралита както при акциите, така и при криптовалутите, които могат да продължат до края на годината.

Зеберг изтъквпосочиа два ключови наратива, които според него ще подкрепят бичия импулс:

1.”Blow of top” фазата все още не е приключила, което показва, че предстои значително рали при конкретни индекси и криптовалути.
2. Пазарните нагласи ще станат изключително оптимистични.

Blow of top” е графичен модел, който показва рязко и бързо увеличение на цената и обема на търговия на дадена ценна книга, последвано от рязък и бърз спад на цената.

Зебърг споменава също, че очаква да му бъде лепнат етикет „мечка“, когато назове върха на американския пазар, който според него е близо. Биковете ще посочат напредъка на изкуствения интелект и ликвидността на Федералния резерв като причини за продължаващите печалби на пазара.

Въпреки положителните си прогнози за близкото бъдеще Зеберг предупреждава, че както акциите, така и криптовалутите вероятно ще претърпят рязък спад след достигането на пазарния връх.

Той прогнозира, че пикът на пазарите в САЩ ще настъпи през третото/четвъртото тримесечие на 2024 г., последван от настъпване на рецесия през четвъртото тримесечие на същата година, което ще доведе до бърз спад на пазарите.

Макроекспертът отбеляза също, че пазарните участници ще станат прекалено оптимистични, докато S&P 500 се изкачва нагоре.

Хората ще станат прекалено оптимистично настроени, когато наближим върха, като тези настроения ще се засилят, когато S&P 500 наближи 6,150 пункта. Дискусиите за изкуствения интелект и ликвидността, които са двигател на вечния пазарен растеж, ще доминират…

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Fantom разкрива нови подробности за новия си блокчейн

Фондация Fantom представи нова информация за иновативния си блокчейн от първи слой – Sonic Network, който ще се свърже с Етериум чрез мост от втори слой. Тази връзка ще позволи на Sonic да използва обширната потребителска база, ликвидността и различните протоколи на ETH.

19.05.2024 0:00 2 мин. четене

Тази криптовалута на ръба на голямо движение нагоре – какво да следим

Широко следен крипто стратег очаква през следващите месеци значително покачване на водещ алткойн, свързан с изкуствения интелект (AI), в рамките на Топ 50.

18.05.2024 21:00 1 мин. четене

Заплаха за цената на Dogecoin – какво трябва да знаем

През последните дни цената на Dogecoin отбеляза леко повишение и към момента е $0.1522. През последните 24 часа цената на DOGE се е повишила минимално с 0.6%, като има потенциал за по-нататъшни увеличения. Някои анализатори обаче предупреждават за възможен спад на стойността в близко бъдеще.

18.05.2024 20:00 2 мин. четене

Крипто кит с огромни загуби от търговията с алткойн – и все пак продължава да го купува

Изглежда, че един от крипто китовете активно търгува с Arbitrum (ARB) токени, извършвайки покупки и продажби с големи суми.

18.05.2024 19:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.