НАЧАЛО Блокчейн

Официално обявиха датата за актуализацията на Cardano

септември 3, 2022 10:45 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Официално обявиха датата за актуализацията на Cardano

Блокчейн платформата Cardano потвърди датата на дългоочаквания си ъпгрейд Vasil.

Vasil е ъпгрейд с хард форк, който има за цел да ускори мрежата, да я направи по-мащабируема и да намали таксите за трансакции. По него се работи от известно време, а сега най-накрая беше обявена конкретна дата – 22 септември.

Говорейки по време на своя стрийм на живо на 26 август, основателят на Cardano, Чарлз Хоскинсън, който също е и съосновател на Етериум (ETH), заяви, че датата на пускането ще зависи от крипто борсите. „Следващата голяма крачка е да привлечем борсите. От Binance съобщават, че в момента извършват надграждане по обем“.

„Обикновено това, което се случва, е, че след обявяването на датата на хард форка се наблюдава голямо наплив и хората се пробутват“, добави Хоскинсън.

Изглежда, че се е случило точно това, тъй като според екипа по-голямата част от водещите крипто борси вече са започнали процеса на актуализация. „Въз основа на текущата траектория и предишния опит [Фондация Cardano] има пълна увереност, че те ще завършат актуализациите си и ще изпълнят поставената метрика за 80% ликвидност.“


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Легендарен инвеститор предвижда срив на фондовия пазар


Хард форкът Vasil се случва почти по същото време, когато се осъществява и друг дългоочакван ъпгрейд – т.нар. ‘Сливане‘ на Етериум, което ще стартира на два етапа – ъпгрейдът на Bellatrix, който ще постави началото на финалното отброяване (6 септември), а основният ъпгрейд ще бъде задействан някъде между 10 и 20 септември.

Цена на Cardano (ADA)

Този хард форк може да изиграе ключова роля за бъдещата цена на ADA. Неотдавнашно проучване на Finder.com разкри как експертите гледат на бъдещето на ADA. По-голямата част от участниците в проучването виждат, че цената ще се повиши до $2.93 до края на 2025 г.

Един от респондентите смята, че до края на годината Cardano ще струва $0.50, но до декември 2025 г. ще достигне $5.

Над половината от участниците в проучването смятат, че хард форкът Vasil ще повиши цената. В същото време 17% смятат, че това повишение ще продължи само за кратък период от време, докато 20% виждат в него дългосрочно възходящо движение.

Екипът на Cardano предвижда плавен преход и уверява потребителите, че няма да има забавяния или прекъсвания по време на процеса.

Предвиждаме безпроблемен технически преход, без смущения за потребителите му или прекъсване на производството на блокове. Потребителите не трябва да предприемат никакви действия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене