НАЧАЛО Други

Легендарен инвеститор предвижда срив на фондовия пазар

септември 2, 2022 18:07 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Легендарен инвеститор предвижда срив на фондовия пазар

Известен инвеститор с редица точни прогнози предупреди, че сегашните икономически обстоятелства са предвестник на зловещ срив.

Майкъл Бъри, известен с предсказването на срива на жилищния пазар през 2008 г., предупреждава инвеститорите, че предстои най-големият срив на пазарите на активи в историята.

Бъри се подготвя за спада

Съвсем наскоро той продаде всичките си акции с изключение на една, което показва, че сривът вероятно наближава. 

На 31 август той публикува туит с графика на S&P 500, която показва 18% спад от пика през декември 2021 г. Подигравайки се на последователите си, той озаглави туита:

И все пак продължавам да получавам въпроси “кога ще има крах?”.

Предупрежденията на Бъри са продължение на по-ранните му коментари, публикувани през юни 2021 г., когато той алармира участниците на пазара да не се поддават на страха от пропускане (FOMO), тъй като той вероятно ще завърши с катастрофа поради прекомерното разширяване на възможностите на търговците на дребно. 

Когато криптовалутите паднат от трилиони, или меме акциите паднат от десетки милиарди, загубите на #MainStreet ще се доближат до размера на държави.

Защо мнението на Бъри е важно?

Туитовете на Бъри изглеждат пророчески, тъй като корелацията между пазарите на криптовалути и фондовия пазар действително се увеличава. Той сподели, че проблемът с криптовалутите е в безразсъдното заемане на средства за финансиране на определени монети и че сривът на един пазар може потенциално да доведе до срив на друг, като по този начин става каскаден ефект.  

Майкъл Бъри е много успешен инвеститор. Той се възползва от краха на дот-ком балона, неотдавна успешно шортна Tesla и ETF за иновации ARK (ARKK), когато те бяха близо до пиковите си стойности. Той също така инвестира в GameStop (GME) преди да се превърне в меме акция.

Може би е излишно да се споменава, че Бъри е човек, който си заслужава да бъде следен. Акциите на компанията му и последните транзакции са публични, а освен това той също така пише в Twitter редовно.

Напоследък той стана обект на много дискусии, защото продаде почти всичките си позиции. Сред акциите, които той продаде, са Meta (META), Bristol Myers (BMY), Cigna (CI) и много други.

Това се случва, след като той многократно предупреждаваше в Twitter, че последният период на възход не е устойчив и вероятно ще бъде последван от срив.

Противно на това, което се говори в Twitter, е имало ралита в мечи пазари, които са надскочили 50% отдръпване и са водили до по-ниско дъно.
Април 1930
Ноември 1938
Юни 1946
И от 1950, ноември 1968.
Зависи как дефинирате рали и/или цикъл в мечия пазар.
И живота>графики.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето кога може да очакваме Биткойн да достигне дъно


Не само Бъри предупреждава за срив

Както отразихме, Джереми Грантъм твърди, че неотдавнашното рали, наблюдавано на фондовите пазари, е просто възход в рамките на мечи пазар. В своята статия, озаглавена “Навлизане в последния акт на супер балона”, той твърди, че комбинацията от надценени активи и борбата на Федералния резерв (ФЕД) срещу инфлацията може да доведе до срив на пазара. 

Трудно е да се разбере какво точно ще се случи; въпреки това Бъри има история на точни прогнози, които често изглеждат прозорливи в ретроспективен план. На по-широките пазари се наблюдава повишена волатилност; следователно участниците на пазара трябва да се съсредоточат върху фирми със силни парични потоци и конкурентни позиции, ако планират да останат на пазарите въпреки предупрежденията на предсказателите. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

До Куон е арестуван от властите на Черна гора

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, обяви, че основателят на провалената криптовалута Terra, До Куон, е бил арестуван на летището в Подгорица.

март 23, 2023 20:30 1 мин. четене

Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

Въпреки че беше конфискувана от европейските власти, Bitzlato, свързаната с Русия крипто борса, възстанови частично достъпа до средствата на потребителите.

март 23, 2023 13:20 2 мин. четене

Приемането на XRP Ledger се покачва, докато Ripple се бори със SEC

По данни на Messari броят на създадените сметки в XRP Ledger (XRPL) – система за дигитални плащания, която използва родния XRP токен на Ripple – е близо 5 милиона, което показва нарастващо приемане и използване.

март 23, 2023 12:00 1 мин. четене

Какво цели Bitget с поемането на контрола над BitKeep?

Крипто борсата Bitget инвестира $30 милиона в BitKeep, децентрализиран мулти-верижен портфейл, придобивайки контролен пакет акции в компанията.

март 23, 2023 10:00 2 мин. четене