НАЧАЛО Крипто Крими

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

19.04.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

28-годишният Айзенберг беше обвинен в измама със стоки, телеграфна измама и манипулиране на стоки, като съдебните заседатели го признаха за виновен по всички обвинения.

След изказвания на правителството и защитата, журито заседаваше от сряда следобед до четвъртък, преди да произнесе присъдата си. Процесът продължи една седмица и се проведе близо до мястото, където наскоро беше осъден основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд.

Арестът на Айзенберг бе извършен в Пуерто Рико през декември 2022 г. Прокурорите твърдят, че той е придобил незаконно $110 милиона чрез манипулиране на фючърсни договори на Mango Market, завишаване на суаповите цени с 1,000%, след което е използвал ливъридж от тези договори, преди да замине от Пуерто Рико за Израел.

Докато правителството твърди, че Айзенберг е избягал поради престъпна дейност, защитата му твърди, че той е избягал поради многобройни заплахи, получени след сключването на сделките.

По време на заключителните аргументи правителствените адвокати отбелязаха, че подсъдимият е осъзнавал незаконните си действия. Обратно, защитата на Айзенберг се съсредоточи върху децентрализираната борсова структура на Mango Markets, твърдейки, че тя е улеснила сделките.

Брайън Клайн, адвокат на подсъдимия, представи действията на Айзенберг като “успешна, законна търговска стратегия”, като подчерта слабите стандарти за защита на Mango Markets, като например липса на проверка на самоличността, поддържане на обезпечение или кредитни проверки.

В опровержение помощник-прокурорът на САЩ Томас Бърнет отхвърли аргументите на защитата, като наблегна на доказателствата, сочещи заемните дейности на Айзенберг, призовавайки журито да се довери на представените данни и документи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Хакерът зад експлойта на крипто проекта Pump Fun бе пуснат под гаранция

Джарет Дън, предполагаемият хакер зад експлойта на Pump Fun, беше пуснат под гаранция след ареста му в Лондон.

21.05.2024 11:00 2 мин. четене

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.