НАЧАЛО Други

Очаква се поне една банка да фалира всяка седмица според милиардер

10.05.2024 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Очаква се поне една банка да фалира всяка седмица според милиардер

Милиардерът Бари Стърнлихт, главен изпълнителен директор на Starwood Capital Group, наскоро направи смела прогноза за бъдещето на банковата индустрия, като предположи, че в САЩ всяка седмица може да има фалит на банка поради нестабилното състояние на пазара на недвижими имоти.

Стърнлихт, позната фигура в областта на недвижимите имоти и финансите, подчерта настоящата несигурност във финансовия сектор, която кара много експерти да бъдат в повишена готовност.

Коментарите на Стърнлихт идват на фона на поредица от скорошни банкови фалити, като магнатът в сферата на недвижимите имоти обяснява потенциалното падане на регионалните банки с бързото повишаване на лихвените проценти. С рязкото покачване на лихвените проценти пазарът на недвижими имоти беше значително засегнат, което направи управлението на кредитите все по-трудно както за кредитополучателите, така и за кредиторите.

Предупреждението на Стърнлихт подчертава съществуващите опасения за състоянието на банковия сектор, особено на фона на повишаващите се лихвени проценти, които доведоха до увеличаване на броя на фалитите и отнеманията на имоти. Регионалните банки, които са силно инвестирани в недвижими имоти, са изправени пред нарастващ натиск поради тези предизвикателства.

Потенциалната вълна от банкови фалити може да има широкообхватни последици, включително намаляване на достъпността на кредитирането за предприятията и потребителите, потенциално забавяне на икономическия растеж и дори ускоряване на рецесията.

Предвид тези опасения политиците и регулаторните органи трябва да предприемат действия, за да гарантират стабилността на банковата система. Това може да включва прилагане на по-строги регулации за управление на риска и подпомагане на институциите в затруднено положение.

Прогнозата на Стърнлихт служи като сериозно напомняне за настоящите предизвикателства пред банковата индустрия.

Сътрудничеството между заинтересованите страни е от съществено значение за предотвратяване на по-нататъшни фалити и за запазване на дългосрочното здраве на финансовата система, особено в момент, когато пазарът на недвижими имоти се бори с нарастващите лихвени проценти.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.