НАЧАЛО Блокчейн

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

16.05.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

Въвеждането на пет нови стартъпа в програмата Start Path Blockchain и Digital Assets подчерта тази стратегия, разширявайки обхвата на решенията и иновациите, които Mastercard проучва в този динамичен сектор.

Всеки от тези стартъпи внася уникално разнообразие в сферата. Например Kulipa се фокусира върху крипто плащанията и издаването на карти, като потенциално подобрява начина, по който криптовалутите се използват в ежедневните транзакции. Parafin, фирма за блокчейн софтуер, може да допринесе с технически иновации, които биха могли да рационализират процесите във финансовите системи или да създадат нови финансови продукти. Включването на “peaq“, компания за децентрализирана мрежа за физическа инфраструктура, предполага интерес към по-широки приложения на блокчейн технологията отвъд финансовите транзакции, а може би и към управлението на физически активи по децентрализиран начин.

Платформата за данни Triangle и блокчейн разработчикът Venly биха могли да предоставят бекенд решения и експертен опит в разработването, които да повишат сигурността и функционалността на блокчейн приложенията, разработвани под ръководството на Mastercard. Фокусът върху разнообразни случаи на употреба, включително стабилни монети и CBDC, отичта ангажимента на Mastercard не просто да участва, а активно да оформя бъдещия пейзаж на дигиталните плащания и финансовите услуги.

Сътрудничествата и разработките на Mastercard, като DeFi кредитната карта с Kima и крипто дебитна карта с 1inch, демонстрират практически стъпки към интегрирането на тези нововъзникващи технологии в масовите финанси. Тези инициативи не само разширяват предлаганите от Mastercard услуги, но и потенциално рационализират и обезпечават различни аспекти на финансовите транзакции за потребителите в световен мащаб.

С тези движения Mastercard се позиционира начело на блокчейн и финтех революцията, сигнализирайки за бъдеще, в което традиционните финансови услуги и по-новите, технологични решения се сливат, за да създадат по-приобщаващи, ефективни и гъвкави заплащателни екосистеми.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Децентрализиранта борса ShibaSwap премина през голяма актуализация

ShibaSwap, децентрализираният обмен в рамките на екосистемата Shiba Inu, значително се модернизира, като премина към блокчейна Shibarium.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Ето кои са най-бързите крипто мрежи в света

В света на блокчейн скоростта е от значение. Колкото по-бързо мрежата може да обработва транзакции, толкова по-ефективна е тя.

18.05.2024 17:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

18.05.2024 0:00 2 мин. четене

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.