НАЧАЛО Финтех

MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

09.04.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

1inch Network, компания за децентрализирани финанси (DeFi), в сътрудничество с Mastercard и Baanx, представи нова дебитна карта, оборудвана с функционалност за конвертиране на крипто във фиатна валута.

Новосъздадените дебитни карти предлагат цялостна функционалност, включително физическа карта, съдържаща основни данни като номер на сметката, дата на изтичане и CVC код за сигурност, необходим за определени транзакции. Освен това потребителите могат да използват виртуална карта за дигитални транзакции, когато е необходимо.

Кристиан Рау, старши вицепрезидент на Mastercard за крипто и финтех функционалности, подчерта значението на новата карта като мост между Web3 и Web2 сферите. Той изтъкна ангажимента на Mastercard да предоставя решения, които предлагат удобство, сигурност и съвместимост с различни платформи.

Въпреки солидните функции на популярните крипто и Web3 борси за конвертиране на фиат в криптовалута, тези процеси често са свързани с допълнителни стъпки, проблеми със сигурността и такси. Въвеждането на дебитни покупки от крипто във фиат рационализира транзакциите, като позволява на потребителите да поддържат попечителство над своите крипто и Web3 активи с единен курс на конвертиране в момента на покупката.

Понастоящем тези карти са достъпни в Обединеното кралство и Европейското икономическо пространство. Въпреки това 1inch има за цел да разшири наличността на програмата. Орест Гавриляк, главен юридически директор на 1inch Network, спомена, че географското разширяване зависи от сътрудничеството на партньорите им и потвърди продължаващите усилия за разширяване на зоната на услугите.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.