НАЧАЛО Финтех

Mastercard си партнира с топ американски банки за токенизирани активи

09.05.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard си партнира с топ американски банки за токенизирани активи

Mastercard Inc. се обедини с големи банки в САЩ, за да тества DLT, с цел да рационализира процесите на сетълмент за токенизирани активи като пари на търговски банки и дългови ценни книжа с инвестиционен клас.

Известна като “Регулираната сетълмент мрежа”, тази инициатива се стреми да подобри скоростта и ефективността на трансграничните транзакции, като същевременно намалява рисковете като грешки и измами.

Чрез токенизиране на активи в разпределена счетоводна книга (DLT), проектът има за цел да обедини процесите на сетълмент, които понастоящем работят на отделни системи.

Пробният процес, надграждащ предишен 12-седмичен тест в края на 2022 г., фокусиран върху плащания в долари, включва известни участници като Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co., Visa Inc. и Swift.

В друго развитие, водещи банки в САЩ, включително Института за банкова политика (BPI) и Американската асоциация на банкерите (ABA), искат помощ от Комисията по ценни книжа и борси (SEC) за достъп до новоодобрения спот Биткойн ETF пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Ledger започна дистрибуцията на своя нов хардуерен портфейл

Ledger най-накрая започна да изпраща дългоочаквания си хардуерен портфейл Ledger Stax на клиентите, които са го поръчали предварително преди повече от година, с което сложи край на дългото забавяне на първоначалната дата на пускане на пазара.

28.05.2024 17:00 1 мин. четене

Световната банка стартира нова блокчейн инициатива

Световната банка, официално известна като Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), въведе дигитална облигация в CHF. Тази облигация ще използва DLT за сетълменти в швейцарски франкове.

20.05.2024 9:30 2 мин. четене

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.