НАЧАЛО Други

NFT пазарът бележи спад – но не и колекцията на Доналд Тръмп

01.02.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT пазарът бележи спад – но не и колекцията на Доналд Тръмп

През януари пазарът на NFT отбеляза спад, докато колекцията на Тръмп постигна забележителен ръст.

Общите продажби намаляха до $223 милиона през третата седмица, отбелязвайки спад от 22.5% спрямо предходната седмица. Въпреки този спад броят на купувачите на NFTсе е увеличил, като над 734,000 колекционери показват 34% увеличение на интереса.

На фона на предизвикателствата, пред които са изправени повечето NFT колекции, тази на Тръмп процъфтява според данни на CryptoSlam. Продажбите в мрежата на Polygon отбелязаха значително увеличение от 70% през януари. Дигиталните карти за игра на Тръмп, серия 2, също отбеляза 25% ръст на цените, потенциално повлиян от продължаващия сезон на избори в САЩ и активните усилия на Тръмп в кампанията.

Освен това Тръмп въведе бонус за купувачите на поне 100 NFT Trump Mugshot, което допринесе за увеличаване на продажбите на колекцията му.

Обратно, други NFT, особено тези, свързани с Ordinals, Етериум и Solana, отбелязват спад. Забележителни колекции като CryptoPunks и BAYC на Етериум по-конкретно спаднаха с приблизително 8% през последните две седмици.

Експертните доклади подчертават опасенията от “wash” търговия при NFT колекциите в мрежи като Solana и Avalanche.

Wash търговията включва участие в покупката и продажбата на една и съща NFT с цел изкуствено завишаване на пазарната активност или създаване на измамна история на търговията. Въпреки че пазарът на NFT показа признаци на подобрение в края на 2023 г., в момента той се връща към меча тенденция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какви са шансовете да видим нова валута на алианса

БРИКС представлява коалиция от нововъзникващи икономики в световен мащаб, създадена през 2006 г. с Бразилия, Русия, Индия и Китай, подтикнати от желанието им да противодействат на господството на установени икономически гиганти като Европа и САЩ.

23.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои са най-коментираните акции тази седмица

Въпреки че WallStreetBets може и да няма същата доминация, както по време на манията по GameStop, тя остава важен център за различни хора, включително инвеститори на дребно, спекуланти, дей трейдъри, онлайн коментатори и опитни анализатори на фондовия пазар.

23.02.2024 10:30 2 мин. четене

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, сподели своите виждания относно настоящото руско председателство на БРИКС и влиянието на новите членове на световната сцена.

23.02.2024 8:00 1 мин. четене

Цената на златото продължава да върви нагоре на фона на конфликтите в Украйна и Газа

В четвъртък цените на златото продължиха възходящата си траектория, подкрепени от лекия спад в стойността на щатския долар и продължаващото геополитическо напрежение.

23.02.2024 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.