НАЧАЛО Други

NFT колекцията на Доналд Тръмп се срина за отрицателно време

януари 1, 2023 13:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
NFT колекцията на Доналд Тръмп се срина за отрицателно време

Наскоро пуснатата на пазара NFT колекция на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп се търгува с 80% под пиковата си стойност. Минималната цена на колекцията е спаднала до 0.19 ETH от пика от 0.84 ETH за по-малко от две седмици.

Според данните на OpenSea, въпросните NFT имат 15,071 притежатели, което означава, че има уникален процент на собственост от 33% и общ обем от 7,808 ETH.

Междувременно не само минималната цена е намаляла. Дневните продажби също са намалели с 99% спрямо пика. Това показва, че инерцията избледнява. Данните на CryptoSlam показват, че продажбите през последните 24 часа са намалели с 39% до $45,570 от 170 транзакции. Едноседмичният обем на продажбите е намалял с 94% и в момента е около $386,000.

Въпреки спада на стойността си, тези NFT все още се търгуват по-високо от стойността на покупката от $99, която е около 0.083 ETH. Така че ранните купувачи все още са на зелено.

След стартирането си проектът привлече множетво критики. Една от тях беше за разкритието, че 1,000 NFT са били изсечени вътрешно преди старта.

Макар че в често задаваните въпроси за проекта това беше включено, основният проблем беше, че най-редките токени са част от тези, които са издадени от създателите.

Освен това има спорове относно източника на художествените произведения, тъй като се твърди, че те са нарисувани на ръка, но тема в Twitter на Матю Шефийлд показва, че много от NFT-тата идват от изображения, обработени с фотошоп.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кои сектори в крипто се представиха най-зле? – Arcane Research


Въпреки че на официалния уебсайт се посочва, че Тръмп не е собственик на компанията, която е издала тези NFT, маркетингът на компанията предполага, че Тръмп е собственик. Бившият президент също така я описва като своя официална колекция.

NFT International LLC пусна на пазара колекцията от 45,000 NFT на 15 декември, като всеки токен струваше $99. Скоро тя беше разпродадена, като компанията спечели $4.5 милиона от продажбите, като получи и 10% такса за създаване.

Въпреки че компанията, която стои зад колекцията, заявява, че тя не е собственост, “управлявана или контролирана” от бившия президент, използването на образа на Тръмп предполага, че бившият президент има някаква връзка с проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.