НАЧАЛО Други

Кои сектори в крипто се представиха най-зле? – Arcane Research

януари 1, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кои сектори в крипто се представиха най-зле? – Arcane Research

Водещата фирма за проучвания на дигитални активи Arcane Research прави оценка на представянето на няколко крипто сектора след едногодишен мечи пазар.

В нов годишен преглед фирмата за разузнаване отбеляза, че секторът на метавселената е претърпял 89% спад тази година, след като е бил сред най-популярните през 2021 г.

Алтернативните протоколи от първи слой представляваха вторият най-зле представящ се сектор през 2022 г. Конкурентите на Етериум (ETH) претърпяха колективно 78% понижение. 

Това число се раздува до 85%, когато се изключи Binance Coin (BNB) – BNB е с около 52% спад за годината, което е далеч по-малко от другите.

Обратно, монетите за защита на личните данни претърпяха най-минималното понижение на цените през 2022 г., като регистрираха спад от 47%, според доклада. Arcane Research приписва по-лекото понижение на „устойчивата полезност“ на алткойна Monero (XMR) с фокус върху неприкосновеността на личния живот при извършването на транзакции в тъмната мрежа. XMR, 26-ият по пазарна капитализация криптоактив, е спаднал само с около 35% през тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Какво да очакваме от следващия бичи пазар?


Arcane Research прогнозира, че полезността и търсенето ще гарантират, че монетите за защита на личните данни ще продължат да бъдат по-малко засегнати от бичи и мечи ценови колебания, отколкото останалата част от криптопазара.

Фирмата за разузнаване също така смята, че борсовите токени ще се сблъскат с регулаторен контрол през следващата година след високопрофилната имплозия на FTX. Според Arcane Research някои борсови токени вероятно ще бъдат определени като ценни книжа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене