НАЧАЛО Други

Ненадеждните пазарни прогнози на Джим Креймър и срива на банките

май 6, 2023 19:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ненадеждните пазарни прогнози на Джим Креймър и срива на банките

След подкрепата на Джим Креймър, First Republic Bank (NYSE: FRC) се сблъска със значителни последици по време на банковата криза.

За съжаление други известни банки също претърпяха значителни загуби въпреки прогнозата на Креймър, че кризата ще приключи след падането на First Republic.

Профил в Twitter, известен като “Inverse Cramer (Not Jim Cramer)”, се появи с намерението да сатиризира ненадеждните инвестиционни предложения на Креймър.

На 5 май туит от профила обърна внимание на трудностите, пред които са изправени четири различни банки след твърдението на Креймър, че банковата криза е приключила.

Тези банки са PacWest Bancorp, Metropolitan Bank Holding Corp, Comerica Incorporated (NYSE: CMA) и Western Alliance Bancorporation. Потребителите на Twitter изразиха опасенията си, когато Креймър заяви в края на април, че “сривът на First Republic Bank може да означава край на малката банкова криза, започнала през март”.

Предизвикателствата в банковия сектор продължават

Последните данни от Google Finance разкриват, че акциите на PacWest Bancorp (NASDAQ: PACW) са спаднали с 55.63% през последните пет дни.

Metropolitan Bank Holding Corp (NYSE: MCB) претърпя загуба от 26.84%, Comerica Incorporated отбеляза спад от 21.11%, а Western Alliance Bancorporation (NYSE: WAL) претърпя понижение от 37.14%.

Забележително е, че в статия, публикувана на 13 март, Скот Хамилтън, глобален експерт по плащанията и ликвидността и редактор във Finextra Research, посочи FRC, PacWest и Western Alliance като потенциални банки, които ще бъдат изправени пред подобни предизвикателства като Silvergate Bank, Silicon Valley Bank (SVB), Signature Bank и Credit Suisse.

Освен това колективната пазарна капитализация на публично търгуваните регионални банки драстично намаля със 78% от началото на годината, като от $475 милиарда през януари достигна $100 милиарда през май. 

Също така Женевив Рох-Дектър, главен изпълнителен директор на финансовата медийна компания Grit Capital, изрази загриженост за изчезването на регионалните банки в Twitter на 4 май.

Преди по-малко от 2 седмици акциите на First Republic Bank се сринаха с 90%, откакто Джим Креймър я похвали като “много добра банка” на 10 март. Тази низходяща тенденция продължи, като текущата търговска цена на банката е едва $0.35, което е огромен спад спрямо стойността ѝ от $121.22 на 1 януари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Биткойн спадна до под $27,000 – какво друго се случи на пазара?

По време на следобедната търговия в Азия в четвъртък Биткойн падна под $27,000. По подобен начин Етериум и повечето други криптовалути от топ 10, които не са стабилни, също отбелязаха спадове, въпреки че като цяло реализираха седмични печалби. 

юни 2, 2023 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “Ненадеждните пазарни прогнози на Джим Креймър и срива на банките”
  1. Американските измети отново са решили да разсипят света с финансови кризи , дано по бързо влезе новата валута на БРИКС и да бъдат изолирани тия войнолюбци сащ тровещи света с войни,кемтрейлс боклука,ГМО отпадъка и войни по цял свят а на всичкото от горе и налагат и натрапват миризливия им долар който няма никаква реална стойност а е печатна хартия без златно покритие

  2. Бай Милен,

    Строителен балон, ФИНАНСОВ БАЛОН, холивудски балон! Кой ги надува и кой ги пука? ПАЗАРЪТ – не вярвам!
    Жертви сме на “бекстейдж” манипулации.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.