НАЧАЛО Други

Акциите на First Republic Bank се сринаха със 75% от началото на седмицата

април 28, 2023 21:42 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Акциите на First Republic Bank се сринаха със 75% от началото на седмицата

Цената на акциите на изпадналата в затруднение First Republic Bank продължават да се сриват стремглаво надолу и бъдещите перспективи на банката започват да изглеждат прекалено мрачни.

Акциите на First Republic Bank спаднаха със 75% тази седмица след разочароващ отчет за приходите през първото тримесечие.

Това отново разпали опасенията за банкова криза и доведе до сериозен отлив на инвеститори.

Въпреки малкото рали в четвъртък, Белият дом потвърди, че няма планове да спасява закъсалия кредитор, и се появиха слухове, че банката вероятно ще бъде поставена под управление на Федералната корпорация за застраховане на депозитите.

Не е сигурно дали банката ще се срине, или ще оцелее, но шансовете ѝ да оцелее без чужда намеса са малки. През първото тримесечие банката отчете 41% спад на общите депозити, което доведе до ликвиден риск.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Среща на БРИКС: Кога и какво да очакваме?


Миналия месец банката получи $100 милиарда спасителна помощ от големите банки, но акциите продължават да спадат. Кризата с First Republic следва фалита на Silicon Valley Bank миналия месец.

Кампанията на ФЕД за повишаване на лихвените проценти, която подхрани стреса в банковия сектор, продължава и все още не е сигурно дали ФЕД ще промени посоката. Законодателите и инвеститорите търсят отговори на въпроса как банките са се сринали.

Към момента цената на акция се е потопила до $3.83, което представлява над 98% спад от върха от $222, достигнат през ноември 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене

Забраната за износ на петрол от Русия може да е директна заплаха за Европа

Неотдавнашното руско ембарго върху износа на дизелово гориво, съчетано с предварителното спиране на морския внос от страна на Европейския съюз като част от санкциите срещу действията на Русия в Украйна, представлява критично предизвикателство за Европа.

септември 24, 2023 10:00 2 мин. четене

Ето как САЩ може да се противопостави на БРИКС

С разпадането на ерата на Pax Americana Съединените щати се нуждаят от надеждни съюзници. Въпреки че зависимостта от традиционното трио Великобритания, Германия и Япония има своите предимства, наложително е да се разшири кръгът на стратегическите партньорства.

септември 24, 2023 9:00 3 мин. четене

Пробив в сигурността на Nansen – застрашен ли e NFT пазара OpenSea?

OpenSea, широко използвана платформа за търговия с незаменяеми токени (NFT), предупреди своите потребители за сигурността на техните API ключове след оповестяване от страна на Nansen относно потенциално компрометиране на клиентски данни поради инцидент, свързан със сигурността.

септември 24, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.