НАЧАЛО Други

Назначиха ръководител на Binance за Министър на дигиталното развитие

08.05.2024 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Назначиха ръководител на Binance за Министър на дигиталното развитие

Скорошното назначаване на Жаслан Мадиев, генерален мениджър на подразделението на Binance в Казахстан, за министър на дигиталното развитие в страната има значителни последици, особено за Binance и крипто пазара в Казахстан.

За Binance назначението на Мадиев идва в критичен момент, като се имат предвид неотдавнашните правни предизвикателства, пред които е изправена борсата. След като бившият главен изпълнителен директор Чанпен Джао бе осъден на затвор и големи глоби, наложени от Министерството на правосъдието на САЩ, новата роля на Мадиев може да осигури стабилност и лидерство за Binance в Казахстан. Този ход позиционира Binance като виден играч в крипто индустрията въпреки последните неуспехи.

Назначението на Мадиев може да доведе и до по-ясни крипто регулации в Казахстан, като насърчи благоприятна среда за работа на крипто предприятията. Преди това Казахстан бе блокирал няколко крипто борси, позовавайки се на нарушения на местното законодателство. С влиянието на Мадиев може да има усилия за създаване на по-благоприятна регулаторна рамка за крипто сектора.

Що се отнася до крипто експанзията в Казахстан, назначението на Мадиев може да стимулира инициативи за използване на потенциалните ползи от приемането на криптовалутите. Това включва насърчаване на иновациите, създаване на работни места и привличане на инвестиции за стимулиране на икономическия растеж. Казахстан въведе ” дигитално тенге” на своя пазар на дребно, за да рационализира транзакциите и да подобри икономиката. Интеграцията на тази цифрова валута с основни платформи за разплащания като Apple Pay и Samsung Pay повишава нейната глобална достъпност и полезност.

Освен това партньорствата с големи финансови корпорации като Visa, Mastercard и местни банки демонстрират ангажимента на Казахстан да се превърне в благоприятна за криптовалутите юрисдикция. С ръководството на Мадиев Казахстан може да продължи да се утвърждава като център за крипто иновации и развитие в региона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.