НАЧАЛО Крипто Крими

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Binance Чанпен Джао получи присъда от 4 месеца затвор

30.04.2024 22:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ОФИЦИАЛНО: Основателят на Binance Чанпен Джао получи присъда от 4 месеца затвор

Чанпенг Джао, основателят и бивш главен изпълнителен директор на Binance, получи присъда от четири месеца затвор за това, че не е успял да създаде надеждни гаранции срещу прането на пари.

Като основател на най-голямата борса за криптовалути в света, действията на Джао предизвикаха интензивен контрол, разкривайки история, в която стремежът към растеж често засенчва спазването на регулаторните рамки на САЩ.

Присъдата на съдия Ричард Джоунс подчерта сериозността на прегрешенията на Джао, като отрази опасенията за по-широките последици от пренебрегването на установените закони.

Прокурорите обрисуваха унищожителна картина на операциите на Binance под ръководството на Джао, като подчертаха съучастието на борсата в улесняването на нарушения на санкциите на обща стойност над $898 милиона. Това не само разкри системни пропуски в спазването на нормативната уредба, но и повдигна сериозни въпроси относно целостта на глобалните финансови системи.

Строгостта на присъдата на Джао, за която настояваха прокурорите, се коренеше в признаването на дълбоката вреда, нанесена на националната сигурност на САЩ от неговите действия, отразявайки преломен момент в пресечната точка на криптовалутите и регулаторния надзор.

В отговор на това правният екип на Джао организира енергична защита, като настояваше за снизходителност въз основа на сътрудничеството му с властите и проактивните стъпки на Binance за отстраняване на пропуските в спазването на правилата.

Въпреки това несъответствието между номиналното наказание на Джао и неговото зашеметяващо богатство, оценявано на $33 милиарда, служи като ярко напомняне за крещящите различия в отчетността на финансовия елит.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

21.05.2024 22:00 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.