НАЧАЛО Биткойн

Най-голямата банка в света купува Биткойн

11.05.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата банка в света купува Биткойн

Биткойн продължава да привлича вниманието на институционалните инвеститори в по света като все повече финансови гиганти започват да навлизат в крипто пространството.

JPMorgan Chase, най-голямата банкова институция в света (като изключим четирите национални банки на Китай), наскоро разкри своята инвестиция в спот Биткойн ETF, съгласно декларация, подадена до SEC.

Тази новина, оповестена в петък, разкрива дела на JPMorgan в спот Биткойн ETF, управлявани от индустриални гиганти като BlackRock, Bitwise и Fidelity. Общата стойност на инвестициите на банката в спот Биткойн ETF в момента надхвърля $1 милион.

Това е донякъде изненадващо, особено като се има предвид публичният скептицизъм, изразен от главния изпълнителен директор на JPMorgan, Джейми Даймън, към Биткойн. Въпреки резервите на Даймън, които бяха изразени от миналата година, банката инвестира активно след одобрението на Биткойн ETF през януари 2024 г.

Спот Биткойн ETF се очертаха като важна тема за дискусия във финансовия пейзаж през 2024 г. Тяхното одобрение през януари отбеляза крайъгълен камък и оттогава те набраха сила, демонстрирайки забележителен успех. Трябва да се отбележи, че Wells Fargo, третата по големина банка в Съединените щати, също разкри своитете инвестиции в спот Биткойн ETF в петък.

Тези Биткойн ETF предлагат на инвеститорите излагане на движението на цените на BTC, без да се налага пряка собственост, като по този начин представляват атрактивна опция за диверсификация на портфейла. JPMorgan Chase се присъединява към редиците на водещите банки, които включват Биткойн в своите предложения, използвайки присъствието на спот ETF като стратегическа входна точка.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.