НАЧАЛО Биткойн

Копаенето на Биткойн става по-лесно след халвинга – какво означава това?

10.05.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Копаенето на Биткойн става по-лесно след халвинга – какво означава това?

Биткойн майнърите могат да си отдъхнат, тъй като наскоро мрежата преживя най-значителната си отрицателна корекция на трудността от ноември 2022 г. насам.

BTC блокчейнът наскоро претърпя четвъртата си негативна корекция на трудността за годината, както отбеляза ръководителят на отдела за изследвания на CryptoQuant, Хулио Морено. Тази корекция улеснява майнърите, които се сблъскват с предизвикателства поради намалените възнаграждения, свързани с халвингът да генерират блокове и да печелят нови токени.

Трудността на Биткойн добива се коригира приблизително на всеки две седмици, за да се поддържа постоянно време за производство на блокове от 10 минути. Това ниво на трудност е тясно свързано с на хеширащата мощност, която представлява изчислителната мощност, отделена от майнърите за мрежата.

Последният спад на трудността от 5.7% вероятно е в отговор на спада от 10% на 7-дневната пълзяща средна стойност на хеширащата мощност от 655 EH/s в деня на халвинга до 586 EH/s към 10 май.

Халвинг събитието, което се случва веднъж на четири години и намалява възнагражденията от блоковете наполовина, оказа значително влияние върху приходите на майнърите. Морено подчерта, че в момента те изпитват най-сериозното затруднение от COVID срива през март 2020 г. насам.

Намаляването на приходите принуди много участници, особено по-малките майнъри, да прекратят дейността си, което води до спад на хашрейта и последваща отрицателна корекция на трудността.

Главният изпълнителен директор на майнинг пула Luxor Ник Хансен обясни пред Decrypt, че когато майнърите не са в състояние да генерират достатъчно печалби, те често спират дейността си, което допълнително намаля хеширащата мощност.

Въпреки това главният изпълнителен директор на Optiminer Скот Норис вижда положителен аспект на тази ситуация. Той предполага, че майнърите, които са планирали ефективно, ще разширят операциите си, докато тези, които са спрели, могат да обновят технологията си или да намерят по-евтини източници на енергия. В комбинация с намаленото ниво на трудност, това може временно да облекчи разходите им.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп иска да спаси американската икономика с Биткойн

В скорошен разговор Тръмп попита Дейвид Бейли, главен изпълнителен директор на Bitcoin Magazine, за капацитета на Биткойн да се справи с дълга на нацията от $35 трилиона.

29.05.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.